Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δημ. Πεππές: Ενημέρωση για την συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (6/10/2016)

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (06/10/2016)

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

Παραιτήσεις
•    Εγκρίθηκαν 7 παραιτήσεις για σοβαρούς λόγους, υγείας και οικογενειακούς.

Μεταθέσεις
•    Απορρίφθηκε 1 ένσταση για υπολογισμό μορίων στις γενικές μεταθέσεις 2016

Μετατάξεις
•    Εγκρίθηκαν οι Αποδεσμεύσεις 15 εκπαιδευτικών για την πιθανή μετάταξή τους σε διοικητικές θέσεις .

•    Εγκρίθηκε η Αποδέσμευση ενός εκπαιδευτικού για μετάταξη στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.

•    Επιπλέον εγκρίθηκαν οι αποδεσμεύσεις 78 εκπαιδευτικών (σε σύνολο 389 αιτήσεων) προς μετάταξη σε θέσεις ΕΔΙΠ των ΑΕΙ-ΑΤΕΙ. Εξετάστηκαν μόνο οι αιτήσεις όσων την περίοδο αυτή δεν ασκούν διδακτικό έργο.

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις. Πρόκειται για απαράδεκτη διάκριση μεταξύ των αιτούντων αφού αυτό δεν προκύπτει από τις προϋποθέσεις της παρ. 7 του άρθρου 33 του Ν. 4386/2016 και φυσικά δεν μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό κριτήριο επιλογής η προσωρινή μη άσκηση διδακτικού έργου. Επιπροσθέτως καμία ανάλογη διάκριση δεν έχει εφαρμοσθεί για τις υπόλοιπες μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις με πιθανό το φαινόμενο ο ίδιος εκπαιδευτικός να αποδεσμεύεται για μετάταξη σε διοικητική θέση αλλά όχι για ΕΔΙΠ.  

Η άποψη και των 2 αιρετών είναι να αποδεσμευτούν όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του νομοθέτη. Οι υπόλοιπες αιτήσεις θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ (πιθανόν την ερχόμενη Τετάρτη).


Αποσπάσεις
•    Εισηγείται θετικά (μετά από αίτηση των ιδίων) για την Ανάκληση  απόσπασης 9 συναδέλφων και την Απόσπαση κατά προτεραιότητα 2 συναδέλφων (σύζυγοι ένστολων).

•    Επίσης για 3η φορά  εγκρίνει (κατά πλειοψηφία) την απόσπαση επιπλέον  2 συναδέλφων ΠΕ19 στην «Ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης έργων ανοικτού λογισμικού του ΥΠΠΕΘ» χωρίς να γνωρίζει ούτε το σύνολο των αιτούντων ούτε τη διαδικασία επιλογής των. Το ΚΥΣΔΕ οφείλει  να μην λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο.....

•    Δεν συζητήθηκαν Ενστάσεις και Επανεξετάσεις Αποσπάσεων παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι υπό το βάρος πολύ σοβαρών λόγων (τρίτεκνοι, ασθένειες  μελών της οικογενείας κ.α.) αδυνατούν να υπηρετήσουν στις Διευθύνσεις Εκπ/σης της οργανικής τους θέσης και αρκετοί από αυτούς εξωθούνται σε παραίτηση ή σε άδειες άνευ αποδοχών. Οι άδειες αυτές εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τις 700.

Επιπλέον σήμερα και παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις που εξαφάνισαν χιλιάδες εκπαιδευτικές θέσεις εργασίας, εξακολουθούν και υπάρχουν χιλιάδες κενά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την πραγματοποίηση αποσπάσεων.
Η δυνατότητα υπάρχει, η κοινωνική ευαισθησία της πολιτείας είναι το ζητούμενο.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης
τακτ. Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών
6948238722      peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.