Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δ. Πεππές: Ενημέρωση για τις μετατάξεις



Αθήνα 01/06/2017

Ενημερωτικό σημείωμα Συνεδρίασης ΚΥΣΔΕ

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ (31/5&1/6) σας ενημερώνω ότι:
·         Αποδεσμεύτηκαν οι Συνάδελφοι που είχαν αιτηθεί τη μετάταξή τους σε διοικητικές θέσεις  του υπουργείου Παιδείας και των υπαγόμενων σε αυτό φορέων.
·         Δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις αποδέσμευσης όσων είχαν αιτηθεί μετάταξη σε άλλα υπουργεία, Ν.Π.Ι.Δ., ΟΤΑ και ΑΕΙ-ΑΤΕΙ.
·         Στο μέλλον, όσοι επιθυμούν τη μετάταξή τους σε φορείς εκτός του υπουργείου, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι υπάρχει στους φορείς αυτούς, κενή οργανική θέση και η αντίστοιχη πίστωση.
·         Έγιναν αποδεκτές 5 αιτήσεις ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης σε διοικητικές θέσεις.
·         Εγκρίθηκε η μετάταξη σε κενές οργανικές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 22 αιτήσεων προερχόμενων από άλλο κλάδο της Δ/θμιας και την Εκκλησιαστική εκπ/ση, 
·         Εγκρίθηκε η 1 από τις 3 αιτήσεις για ανάκληση παλαιότερων μετατάξεων σε διοικητικές θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ανάκληση μετάταξης προβλέπεται μόνο «λόγω πλάνης».
·         Εξετάσθηκαν και απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των Γενικών μεταθέσεων και επί των μεταθέσεων σε Διαπολιτισμικά & Μουσικά σχολεία (εξαιρουμένου του κλάδου ΠΕ16 που απαιτείται γνώμη της Καλλιτεχνικής επιτροπής).
·         Εγκρίθηκε 1 ένσταση συναδέλφου ως προς το δικαίωμα θεμελίωσης μετάθεσης.
·         Εγκρίθηκε 1 ένσταση συναδέλφου ως προς το δικαίωμα ένταξης σε Ειδική κατηγορία μεταθέσεων.
·         Αποδεσμεύτηκαν όλες οι αιτήσεις για πιθανή μετάταξη στην Α/θμια, συναδέλφων που ανήκουν στις κοινές ειδικότητες  Α/θμιας-Δ/θμιας.
·         Αποδεσμεύτηκε 1 και απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις για μετάταξη στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα εξεταστούν ενστάσεις επί των μεταθέσεων σε Μουσικά του κλάδου ΠΕ16 και οι Αμοιβαίες μεταθέσεις.

Δυστυχώς και παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί, δεν έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων απόσπασης για εκατοντάδες συναδέλφους που δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν αίτηση εντός των στενών χρονικών ορίων που εδόθησαν.

Ανάλογο και ίσως τραγικότερο είναι το πρόβλημα που άφησε εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ εκατοντάδες νυν υπηρετούντες συναδέλφους αναπληρωτές.

Όπως μας ενημέρωσαν από τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου , οι Αποσπάσεις σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας θα είναι δυνατό να εξεταστούν μετά τις 20 Ιουλίου.

Σήμερα επίσης ανακοινώθηκε και η συμπληρωματική εγκύκλιος για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς (ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Βιβλιοθήκες, ΓΑΚ., ΙΕΠ, ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΟΠΠΕΠ  κλπ) που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική

Προς ενημέρωση των Συναδέλφων σας κοινοποιώ τα εναπομείναντα Οργανικά Κενά μετά τις τελευταίες εξοργιστικά ελάχιστες  Γενικές Μεταθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα κενά αυτά βασίστηκαν στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Πεππές Δημήτρης
Τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
με τη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
6948238722      peppesdim@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.