Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Να γίνει δημοψήφισμα! Η συμφωνία με τα Σκόπια θα μείνει νεκρό γράμμα!




Αθήνα, 17 Ιουνίου 2018



Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία πράξη εθνικά καταστροφική. Ο πρωθυπουργός της χώρας, υπακούοντας στις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων, στους ατλαντικούς «συμμάχους» μας και στις εντολές της Γερμανίας προχωρά στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.


Με τη συμφωνία αυτή οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται Μακεδόνες, η γλώσσα τους μακεδονική και το κράτος τους αποκτά πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είναι απόλυτα λογικοί οι πανηγυρισμοί των ατλαντικών «συμμάχων» μας και της Γερμανίας, αφού με την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια υλοποιούνται οι σχεδιασμοί τους στα Βαλκάνια. 


Αυτός που σίγουρα είναι χαμένος είναι ο ελληνικός λαός, που για ακόμη μία φορά βλέπει ανίκανους και εθνικά επικίνδυνους πολιτικούς να υπονομεύουν τα εθνικά του συμφέροντα και να παραδίδουν στους ξένους την εθνική μας κληρονομιά. Οι κυβερνώντες μάλιστα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηθικού ξεπεσμού, που πανηγυρίζουν για την επιτυχία της εθνομηδενιστικής τους πολιτικής. 


Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση η δολοφονική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των διαμαρτυρόμενων πολιτών στη Βίγλα, πολιτών που είχαν το «θράσος» να διαδηλώσουν για τα εθνικά μας δίκαια. Η αστυνομία, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  ενήργησε με απίστευτη αγριότητα και έθεσε σε κίνδυνο ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Οι κυβερνητικοί τραμπουκισμοί, στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της αριστεράς τη δημοκρατία στη χώρα μας. 


Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός μας πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με τις επιλογές του αυτές, θα πρέπει να τις θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού, προκηρύσσοντας δημοψήφισμα. Άλλωστε η κυβερνητική παράταξη κάποτε μετά φανατισμού υποστήριζε τη θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων. 


Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή θα μείνει νεκρό γράμμα στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και οι πρωτεργάτες της θα στιγματιστούν για πάντα.



Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.