Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

16ο Συνέδριο ΔΑΚΕ Καθηγητών - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ





Αθήνα, Σάββατο 30 Ιουνίου 2018


Η κράτηση στα μπουντρούμια των φυλακών Αδριανούπολης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: τον Ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητρετώδη και το Λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, συνεχίζεται από το τουρκικό καθεστώς.



Οι σύνεδροι του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.:


  • Καταγγέλλουμε το τουρκικό καθεστώς, για την έως τώρα τετράμηνη και παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία, κατά παραβίαση του άρθρου 5.2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) *
  • Καταγγέλλουμε το τουρκικό καθεστώς, για τις συνθήκες κράτησης των δύο στρατιωτικών.
  • Συμπαραστεκόμαστε, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειες τους.
  • Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς, άοκνες προσπάθειες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.
  • Απαιτούμε από το καθεστώς Ερντογάν, την άμεση αποφυλάκισή τους.


Η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να μην ξεχάσει το ζήτημα  της ομηρίας των δύο στελεχών του στρατού μας. Αυτό, είναι χρέος της προς όλες τις οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν την πατρίδα.


Δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη, ότι δεν θα ξεχάσουμε τα δύο στελέχη του στρατού μας και καλούμε την ΟΛΜΕ, όπως και τους συνδικαλιστικούς φορείς Ελλάδας και Τουρκίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την παύση της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

Το Προεδρείο του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.


* «Κάθε συλληφθέν πρόσωπο, πρέπει να πληροφορείται κατά το δυνατόν συντομότερα και σε γλώσσα που κατανοεί, τους λόγους της σύλληψής του και κάθε κατηγορία που διατυπώνεται εναντίον του».
 
----------------------------------------------------------------------------------
Κατεβάστε το ψήφισμα από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.