Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Στις 17/2/2019, η ΔΑΚΕ Καθηγητών θα τιμήσει τους αγώνες των Βορειοηπειρωτών




Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα ανακηρύξεως της Ανεξαρτησίας της Αυτόνομης Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών, η αταλάντευτη προσήλωσή στην ελληνική τους συνείδηση, αλλά και ο πόθος τους για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), που είναι κείμενο νομικά ισχυρό μέχρι σήμερα.
Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών τελεί πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, πλατεία Καρύτση, Αθήνα και ώρα 11.00 π.μ. Ο Πανηγυρικός θα εκφωνηθεί απ' τον Κώστα Κυριακού, έναν εκ των πέντε στελεχών της Ομόνοιας που φυλακίστηκαν το 1994 από την κυβέρνηση Μπερίσα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του αλβανικού κράτους.
Την Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. θα εκπροσωπήσει ο Ταμίας της Παράταξης και του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε., Σπύρος Κανελλόπουλος, ο οποίος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.