Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ν. Παπαχρήστος: Δεν καταστροφολογούμε. Ζητάμε αλλαγές επί του νομοσχεδίου. Μένουμε σταθεροί στην άποψή μας




Το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ κατατέθηκε η πρόταση για κινητοποίηση την προσεχή Τρίτη 28 Απριλίου 2020, καθώς και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Η παράταξη της ΔΑΚΕ είπε ότι δέχεται να ψηφίσει και να συμμετέχει σε μία κινητοποίηση που αποκλειστικό στόχο θα έχει τη διαμαρτυρία για την άκαιρη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καταθέτει το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.

Για την κινητοποίηση της Πέμπτης 30 Απριλίου που έχει στόχο την καταγγελία και την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου η ΔΑΚΕ δε θα συμμετέχει, γιατί εμείς δε ζητάμε απόσυρση του πολυνομοσχεδίου αλλά ριζικές αλλαγές στα σημεία, που διαφωνούμε.
Στο συμβούλιο η παράταξη των ΣΥΝΕΚ συμφώνησε με το πλαίσιο που βάζαμε για την κινητοποίηση της Τρίτης και έγινε θέση του κλάδου. Για την κινητοποίηση της Πέμπτης ειπώθηκε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις τη Δευτέρα μεταξύ των αριστερών παρατάξεων, αφού και η ΠΕΚ δεν τοποθετήθηκε.
Εντελώς αιφνιδιαστικά, κατά παράβαση της συνδικαλιστικής δεοντολογίας, τη Δευτέρα 27 Απριλίου η παράταξη των ΣΥΝΕΚ, όταν είδε ότι δε μπορούσε να περάσει η κινητοποίηση της Πέμπτης (γιατί υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των αριστερών δυνάμεων), απέσυρε τη στήριξη της στον χαρακτήρα της κινητοποίησης της Τρίτης και μετά από αλισβερίσι που κράτησε όλη την ημέρα κατέληξαν σε δικό τους πλαίσιο με αιχμή την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και για τις δύο κινητοποιήσεις. Την απόφαση αυτή στηρίζουν ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΕΚ.
Κατόπιν αλλαγής προσανατολισμού της κινητοποίησης της Τρίτης, η ΔΑΚΕ δε συμμετέχει σε καμία από τις δύο κινητοποιήσεις.
Μένουμε σταθεροί στην άποψη μας για ριζικές αλλαγές στα επίμαχα σημεία που πλήττουν τον κλάδο και τη Δημόσια Εκπαίδευση.
Δεν καταστροφολογούμε όμως, λέγοντας ότι το πολυνομοσχέδιο είναι αρνητικό στο σύνολό του, γιατί υλοποιούνται και θέσεις της ΔΑΚΕ σε κάποια σημεία.

Νίκος Παπαχρήστος
Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.