Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Να σταματήσει η δίωξη του Θεολόγου συναδέλφου μας - Το ΣτΕ έχει αποφασίσει για τα Θρησκευτικά



Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

          Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. θεωρεί άδικη και αδικαιολόγητη  την πειθαρχική  δίωξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος, υπακούοντας σε τέσσερις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, αλλά και στη συνείδησή του, δεν εφάρμοσε τα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά, που επέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

          Είναι γνωστό σε όλους ότι τα αυτά τα Προγράμματα Σπουδών ευτελίζουν το μάθημα των Θρησκευτικών και προσβάλλουν τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Άλλωστε, το ίδιο το ΣΤΕ έχει αποφασίσει ότι αντιβαίνουν στις βασικές διατάξεις του Συντάγματος. 

          Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο συνάδελφος ουδεμία παρανομία διέπραξε και φυσικά είναι παντελώς παράλογο  να εγκαλείται για αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά. 

          Αντίθετα, υπόλογος είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που υπακούοντας σε κομματικές εμμονές, αγνόησε επιδεικτικά τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας. 

          Καλούμε, λοιπόν, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου μας. 


Για τη Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών Δ.Ε.



                Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
                    Νίκος Παπαχρήστος                             Νικηφόρος Κωνσταντίνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.