Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η ελεύθερη επιλογή σχολείου

 

  Στις 25 συνολικά εξαγγελίες του για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη Βουλή, οι οποίες δρομολογούνται σε βάθος τετραετίας, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην ελεύθερη επιλογή σχολείου.

Συγκεκριμένα δήλωσε την πρόθεσή του να υπάρξει η δυνατότητα κινητικότητας, η οποία θα διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες με παράλληλες αρχές, έχοντας ως στόχο την απλούστευση των πραγμάτων. Μία εβδομάδα μετά επεξήγησε την όλη πρόταση του,  δηλώνοντας ότι αυτό θα συμβαίνει μόνον όταν σε κάποιες σχολικές μονάδες θα υπάρξουν κενές θέσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι ορθό να ακολουθούνται μη δόκιμοι τρόποι, έτσι ώστε με την  ύπαρξη απόλυτα διαφανών κανόνων να μην διαταράσσεται το σύνολο της διαδικασίας  με το οποίο θα λειτουργεί η εκπαίδευση στη χώρα.

  Στη συνάντηση του με την ΟΛΜΕ την Τρίτη 18/7, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο Υπουργός  υπέρμαχος του διαλόγου και των συγκλίσεων διέψευσε κάθε φήμη περί των «voucher» και τόνισε πως δεν θα εφαρμοστεί τίποτε κατά το νέο σχολικό έτος, αναμένοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις από την Ομοσπονδία για την κάλυψη και μόνο των υπαρχόντων κενών στα σχολεία, με πλήρη διαφάνεια και όχι με πλάγιους, άτυπους και αδόκιμους όρους.

 

Θ. Τσούχλος
τ. Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.