Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: "Μην μας «κουνάτε το δάχτυλο» περί δημοκρατικών ελευθεριών, εσείς που υπερασπίζεστε με τόσο πάθος τρομοκρατικές οργανώσεις"

 

 

Σχετικά με την απόπειρα «τρομοκράτησης» των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

  Η συνδικαλιστική δράση προϋποθέτει επίγνωση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, αντικειμενική κριτική και ορθολογικές προτάσεις για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας. Ως δημόσιοι λειτουργοί και πάνω απ’ όλα συνάδελφοι, δεν θα πρέπει στο όνομα της όποιας κομματικής ιδεολογίας να «στοχοποιούμε» συναδέλφους με προσωπικές επιθέσεις ούτε να υπηρετούμε κομματικά συμφέροντα αλλά να συνεργαζόμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν συνδικαλιστικοί φορείς, οι οποίοι διαχρονικά παραμερίζουν τις όποιες ευκαιρίες για συνεργασία για την επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, εάν πρώτα δεν αποδέχεσαι τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπούν. Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) η οποία θέτει πάντοτε ως βασική προϋπόθεση για συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο της δημόσιας παιδείας, την εκ των προτέρων αποδοχή και της κομματικής ιδεολογίας (ΚΚΕ) την οποία (η ΑΣΕ) και υπηρετεί.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών

 


Στα πλαίσια του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., εξελέγη η νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

 

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
(ex officio) ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ολοκληρώθηκε το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Καθηγητών

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών:

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ν. Παπαχρήστος: "Σας ευχαριστώ που υπομείνατε τις προκλήσεις ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων"

 

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες συναδέλφους που υπερψήφισαν τους συνδυασμούς της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και ανέδειξαν την παράταξη για άλλη μία φορά πρώτη δύναμη!!! Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα στελέχη της παράταξης που αγωνίστηκαν, για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να τονίσω τη σημαντική συνεισφορά των στελεχών μας που ανέπτυξαν τις θέσεις της παράταξής μας στο 21ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε., τον Πρόεδρο του Συνεδρίου και όσους βοήθησαν στη διεκπεραίωση των εργασιών στις επιτροπές του Συνεδρίου. Τέλος, ευχαριστώ τους Συνέδρους μας που υπέμειναν επί τριήμερο τις προκλήσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων.

Νίκος Παπαχρήστος
Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ - Ξανά 1η δύναμη η ΔΑΚΕ Καθηγητών!

 

Στο 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Novotel Athenes από την 1η έως την 4η Ιουλίου 2024, η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε, ξανά, πρώτη δύναμη, συγκεντρώνοντας 80 ψήφους και εξασφαλίζοντας 3 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.