Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: "Μην μας «κουνάτε το δάχτυλο» περί δημοκρατικών ελευθεριών, εσείς που υπερασπίζεστε με τόσο πάθος τρομοκρατικές οργανώσεις"

 

 

Σχετικά με την απόπειρα «τρομοκράτησης» των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

  Η συνδικαλιστική δράση προϋποθέτει επίγνωση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, αντικειμενική κριτική και ορθολογικές προτάσεις για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας. Ως δημόσιοι λειτουργοί και πάνω απ’ όλα συνάδελφοι, δεν θα πρέπει στο όνομα της όποιας κομματικής ιδεολογίας να «στοχοποιούμε» συναδέλφους με προσωπικές επιθέσεις ούτε να υπηρετούμε κομματικά συμφέροντα αλλά να συνεργαζόμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι συνδικαλιστικοί φορείς με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν συνδικαλιστικοί φορείς, οι οποίοι διαχρονικά παραμερίζουν τις όποιες ευκαιρίες για συνεργασία για την επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, εάν πρώτα δεν αποδέχεσαι τις θέσεις του κόμματος που εκπροσωπούν. Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) η οποία θέτει πάντοτε ως βασική προϋπόθεση για συνεργασία με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς στο χώρο της δημόσιας παιδείας, την εκ των προτέρων αποδοχή και της κομματικής ιδεολογίας (ΚΚΕ) την οποία (η ΑΣΕ) και υπηρετεί.

Στα πλαίσια της αταλάντευτης υποστήριξης της εν λόγω κομματικής ιδεολογίας, η ΑΣΕ δημοσίευσε κείμενο στήριξης των εργαζομένων στο αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι αντιμετωπίζουν ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) επειδή :

«τόλμησαν να εκφραστούν κατά της παρουσίας Νατοϊκών δολοφόνων σ’ αυτό (στο Μουσείο), σαν να είναι αθώες περιστερές που ήρθαν για να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό μας.» Στην εν λόγω δημοσίευση της ΑΣΕ, το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως «πολεμοκάπηλος οργανισμός» ο οποίος, με λίγα λόγια, είναι υπεύθυνος για όλους τους πολέμους που συμβαίνουν στον πλανήτη γη! Ούτε λόγος για δικτάτορες (πχ πρώην και νυν σύντροφοι) ή για τρομοκρατικές οργανώσεις (πχ Χεζμπολάχ - Χαμάς) που σφάζουν αμάχους και απειλούν δημοκρατικές  χώρες  (π.χ  Κύπρο).  Πρόκειται  δηλαδή  για  μία  χαλκευμένη  γεωπολιτική «ανάλυση» που προπαγανδίζει ένα αντιδυτικό μένος προς όφελος της ιδεολογίας που η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) υπηρετεί.

Στις δημοκρατίες ο κάθε πολίτης ή φορέας έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, όπως στην περίπτωση αυτή οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να προσβάλλει με χυδαιότητα τους πολιτικούς αντιφρονούντες! Επίσης, συνάδελφοι της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) μην μας «κουνάτε το δάχτυλο» περί δημοκρατικών ελευθεριών, γιατί στις χώρες που επικράτησε (ή επικρατεί) η κομματική ιδεολογία που υπηρετείτε,  απαγορεύονταν  (ή απαγορεύεται) δια ροπάλου – ακόμα και με ποινή θανάτου - κάθε αντίθετη πολιτική άποψη! Ο καιροσκοπισμός σας δε, είναι τόσο εμφανής, όταν από τη μία μεριά υπερασπίζεστε με τόσο πάθος τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ ή η Χαμάς, ενώ από την άλλη,  υποκρύπτετε έντεχνα  την  ιδιαιτέρως  αρνητική  άποψη  που  έχουν  τα  «θεοκρατικά  καθεστώτα»  για  τις «αθεϊστικές ιδεολογίες» όπως τη δική σας. Με λίγα λόγια εφαρμόζετε την «στρατηγική», ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου!

Ως παράταξη, γνωρίζουμε ότι θα μας «επιτεθείτε» πολιτικά με την γνωστή «κασέτα» του Περισσού (τσιράκια της κυβέρνησης, υπηρέτες του Κεφαλαίου, πολεμοκάπηλοι κτλ). Σας υπενθυμίζουμε, όμως, ότι τα φλέγοντα ζητήματα γεωπολιτικής είναι σύνθετα και διαχρονικά και για το λόγο αυτό απαιτείται αντικειμενική κριτική η οποία θα στηρίζεται σε ανθρωπιστικές αξίες, όπως για παράδειγμα «καταδίκη της βίας κατά αμάχων από όπου και αν προέρχεται»! Την ανθρωπιστική αυτή αξία ακόμα δεν την έχουμε διαβάσει σε κάποια δημοσίευσή σας. Ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα εποικοδομητικό διάλογο. Έχουμε εμπεδώσει όμως πως η λέξη διάλογος, πόσο μάλλον εποικοδομητικός,  δεν έχει θέση στο ιδεολογικό σας αφήγημα.

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.