Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ - Προεκλογικό βίντεο της ΔΑΚΕ εν όψει των εκλογών για αντιπροσώπους

 

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Σε σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες. Υπάρχουν όμως και παραλείψεις

 

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε είχε από καιρό επισημάνει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στα σχολεία εξαιτίας της μαθητικής παραβατικότητας.

Τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, θύματα επιθέσεων είναι και οι εκπαιδευτικοί.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Θανάσης Φούντας (πρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας): "Άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν... Ο αριστερόστροφος φασισμός στο μεγαλείο του!"

 

 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  στις 28/3/24, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ στις 30/3/24, παραβρέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση από το Προεδρείο, 85 άτομα σε σύνολο 2.200.

Απόφαση Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ - Τι είπαν Παπαχρήστος και Τσούχλος

 

Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2024,αποφάσισε ομόφωνα την υπερψήφιση της εισήγησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ:

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Θ. Τσούχλος: Τι ισχύει σε περίπτωση αποβολής μαθητή

 

Θ. Τσούχλος προς δημοσιογράφο: "Μελετήστε καλύτερα, είστε αδιάβαστος"

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της συμμαχήτριας Παρασκευής (Εύης) Χαρακλιά.

 

     Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπητής φίλης και συμμαχήτριας Παρασκευής (Εύης) Χαρακλιά. Η Εύη μας έφυγε για το τελευταίο της ταξίδι. 

Η κοινωνία μας έχασε ένα αξιόλογο και ενεργό μέλος που πάλεψε σε όλη τη διάρκεια του βίου της για καλύτερη δημόσια παιδεία, για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια ζωή με αρχές και αξιοπρέπεια. 

Υπήρξε εκπαιδευτικός, δυναμικό στέλεχος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως συνδικαλίστρια τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΟΛΜΕ, αλλά και Γενική Σύμβουλος στην ΑΔΕΔΥ, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα έντονη κοινωνική δραστηριότητα όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης, την οποία υπηρέτησε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση. 

Εύη, οι συμμαχητές και οι συμμαχήτριές σου στη ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα σε αποχαιρετούν και σου υπόσχονται ότι πάντα θα σε θυμούνται. Οι αγώνες και η παρουσία σου θα είναι ζωντανοί στη μνήμη μας. Καλό παράδεισο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου.

Για την ΕΕ της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα,

                          Ο Γενικός Γραμματέας                             Ο Πρόεδρος

                             Χ. Κόκκινος                                       Β.Πολυμερόπουλος

 

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Θα προτείνουμε να απέχουν οι εκπαιδευτικοί από πάσης φύσεως εκδρομές

 

 

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τα αλλεπάλληλα περιστατικά σε βάρος εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών και κυρίως στις πολυήμερες.

Συγκεκριμένα, σε σχολείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κηδεμόνας μαθητού μήνυσε ολόκληρο τον Σύλλογο Διδασκόντων συγκεκριμένου σχολείου, διότι απέκλεισαν τον εν λόγω μαθητή από πολυήμερη εκδρομή για λόγους ασφαλείας ,  επειδή ο μαθητές αυτός είχε συνεχή παραβατική συμπεριφορά. Το ανησυχητικό είναι ότι ο Διευθυντής της συγκεκριμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέπεμψε όλον τον Σύλλογο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο!!!

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΑΜΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ… ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανοεί το άγχος και τον πανικό που διακατέχει το ΠΑΜΕ, ύστερα από την ανακοίνωση της παράταξης, που κατήγγειλε την απαράδεκτη στοχοποίηση της Διευθύντριας Γενικού Λυκείου Καισαριανής. Συγκεκριμένα, καθηγητής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, που είχε αναλάβει τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου, επιχείρησε να αλλοιώσει το πνεύμα της γιορτής, επιβάλλοντας στους μαθητές να τραγουδήσουν τραγούδι για την Παλαιστίνη. Όταν κάποιοι μαθητές αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου, η Διευθύντρια, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, πρότεινε και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να μην ακουστεί στη γιορτή το συγκεκριμένο τραγούδι.

Επειδή το ΠΑΜΕ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια,  τους απευθύνουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ Δ.Σ. ΣΤΙΣ Ε.Λ.Μ.Ε.

 

 Κατεβάστε το κείμενο, σε μορφή pdf, από εδώ.

 ---------------------------------------------------------------------------

 


Συνάδελφοι,

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξαιτίας της αδιαλλαξίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, υπήρξε παντελής έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ  της ΟΛΜΕ και του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όλα τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο,  να παραμείνουν ανοιχτά. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατήγγειλε επανειλημμένα την πολιτική της τέως Υπουργού Παιδείας. Η στάση της ΔΑΚΕ  επιβραβεύτηκε από τον κλάδο, χαρίζοντας μας την πρώτη θέση σε σειρά εκλογικών αναμετρήσεων. Τώρα, όμως, έχει έρθει η στιγμή να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας, για να επιλυθούν, επιτέλους, τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων Δ.Σ στις ΕΛΜΕ, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταθέτει τις προτάσεις της προς τον κλάδο και ζητάει την υπερψήφισή της.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Καταγγελία για τη διαστρέβλωση των γεγονότων, στο 1ο Λύκειο Καισαριανής, από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

 


Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023

 

 Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τον συνδικαλιστικό του βραχίονα (ΠΑΜΕ) για την απαράδεκτη στοχοποίηση της Διευθύντριας του 1ου Λυκείου Καισαριανής. Συγκεκριμένα, καθηγητής του σχολείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που είχε αναλάβει τη σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο, επιχείρησε να αλλοιώσει το πνεύμα της γιορτής,  επιβάλλοντας στους μαθητές να τραγουδήσουν τραγούδι για την Παλαιστίνη. Μαθητές αντέδρασαν και απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου. Η Διευθύντρια, ως όφειλε, ζήτησε ενημέρωση από την τριμελή επιτροπή συναδέλφων, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση της γιορτής. Μετά τη σχετική της ενημέρωση, η Διευθύντρια πρότεινε και ο Σύλλογος Διδασκόντων τελικά αποφάσισε να μην ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

 

Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2023

 Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. εκφράζει την οδύνη της για τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Χιλιάδες άμαχοι (γυναίκες και παιδιά) σκοτώνονται εξαιτίας της αντιπαράθεσης των Ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς. Όπως είναι γνωστό, το νέο αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή ξεκίνησε, όταν στρατιωτικές δυνάμεις της Χαμάς επιτέθηκαν σε οικισμούς του Ισραήλ, σφαγιάζοντας κυρίως γυναικόπαιδα. 1400 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους μόλις 150 περίπου ήταν στρατιωτικοί. Η δολοφονία αμάχων αποτελεί ξεκάθαρα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Ενημέρωση εν όψει της ΓΣ προέδρων

 

          Συνάδελφοι,

      Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, που θα οδηγήσουν σε Γενική Συνέλευση των Προέδρων το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Η θέση της παράταξης είναι η εξής: 

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Η ελεύθερη επιλογή σχολείου

 

  Στις 25 συνολικά εξαγγελίες του για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στη Βουλή, οι οποίες δρομολογούνται σε βάθος τετραετίας, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην ελεύθερη επιλογή σχολείου.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Για τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την νέα ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

 

   Εχθές, 18/7/23, συναντήθηκαν το ΔΣ της ΟΛΜΕ και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πιερρακάκη, την Υφυπουργό, κα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Κατσαρό και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε εγγράφως όλα τα αιτήματα του κλάδου, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις αποφάσεις  του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Αναλυτικά συζητήθηκαν τα εξής:

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Θ. Τσούχλος: Για τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας

 

   Με βασική θέση τον ειλικρινή- ουσιαστικό διάλογο και με στόχο την ύπαρξη συγκλίσεων και συναίνεσης ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ειδικότερα οι εξαγγελίες του για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχουν ως εξής:

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Θ. Τσούχλος: Εκκρεμότητες και προοπτικές της Δημόσιας Εκπαίδευσης

 

  Η κυβερνητική τετραετία ολοκληρώθηκε, καθώς και το έργο της απελθούσης υπουργού. Στο χώρο της Εκπαίδευσης τα προβλήματα, οι εκκρεμότητες αλλά και η επιτακτική ανάγκη επίλυσής τους παραμένει. Τα πλέον βασικά είναι χρονίζοντα, απότοκα της μνημονιακής δεκαετίας και των ακούσιων ή εκούσιων ευθυνών όσων κυβέρνησαν κατά τη διάρκειά της. Οι μισθοί, οι συντάξεις, η αδήριτη ανάγκη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης , οι μόνιμοι διορισμοί- μονιμοποιήσεις, οι 50.000 αναπληρωτές, η γραφειοκρατική πίεση και εξουθένωση, το διδακτικό ωράριο, η ουσιαστική επιμόρφωση, η πλήρης αποκατάσταση των όσων υπέστησαν τη διαθεσιμότητα, ο εξοβελισμός των Κοινωνικών Επιστημών και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων, αποτελούν μείζονα διαχρονικά προβλήματα που απαιτούν την επίλυση τους από την επόμενη κυβέρνηση, αλλά και τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

  Συγκεκριμένα στο χώρο των μισθολογικών- συνταξιοδοτικών- ασφαλιστικών διεκδικήσεων απαιτείται:

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Θ. Τσούχλος: Οι επόμενες δράσεις της ΟΛΜΕ

 

  Στη συνεδρίασή του το Δ.Σ. αποφάσισε τις επόμενες δράσεις της Ομοσπονδίας όσον αφορά τη διακοπή κάθε διαδικασίας αξιολόγησης εξαιτίας των επερχόμενων Εθνικών εκλογών. Στις 25/4 και στις 28/4 είχαν σταλεί σχετικές επιστολές στις υπηρεσιακές υπουργούς Εσωτερικών- Παιδείας, καθώς και στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών και τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ομόφωνα αποφασίστηκε να:

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Θ. Τσούχλος: Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν άμεσες λύσεις

 

  Πολλά θέματα συνεχίζουν να προβληματίζουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών, παραμένοντας άλυτα από τις αρχές της δεκαετίας του 10. Τα μνημόνια ταλάνισαν το σύνολο του λαού μας και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας υπήρξαν τεκτονικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις. Πλέον όπως δηλώνουν κυβερνώντες, αλλά και αντιπολιτευόμενοι ο βραχνάς αυτός αποτελεί παρελθόν. Οι 200.000 όμως εκπαιδευτικοί στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αναμένουν συγκεκριμένες λύσεις από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία διαφαίνεται να σχηματιστεί το αργότερο στις αρχές Ιουλίου. Ιδιαίτερα στο Δημόσιο Σχολείο υπηρετούν οι 180.000 ως μόνιμοι, δόκιμοι και αναπληρωτές, ενώ οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους σκληρά πιεζόμενους συναδέλφους μας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Όσον αφορά το μεγάλο αριθμό των πτυχιούχων καθηγητικών Σχολών που παραμένουν άνεργοι, υποαπασχολούμενοι και ετεροαπασχολούμενοι, έχουμε την υποχρέωση να ζητήσουμε και γι’ αυτούς την ύπαρξη συγκεκριμένων μέτρων από την Πολιτεία.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Θ. Τσούχλος: Έχουμε πληγεί από το σκληρό κομματικό κράτος που είχε επιβληθεί τις προηγούμενες δεκαετίες.

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των νέων Διευθυντών που θα αναλάβουν υπηρεσία στις αρχές Ιουλίου, μετά από έξι έτη από τις τελευταίες κρίσεις. Συγχαίρουμε τις/τους συναδέλφους, τους ευχόμαστε καλή, δημιουργική και επιτυχή θητεία. Είναι βέβαιο πως θα τιμήσουν το λειτούργημα τους υποστηρίζοντας σθεναρά το Δημόσιο Σχολείο, συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους συλλόγους διδασκόντων και συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις και τους αγώνες της Ομοσπονδίας. Διαχρονικά Διευθυντές και Διευθύντριες είναι μέλη Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, αιρετοί του κλάδου (ΑΠΥΣΔΕ- ΠΥΣΔΕ) αλλά και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα Συνέδρια της ΟΛΜΕ. Παράλληλα είναι απαραίτητο να συγχαρούμε όσες και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή και δεν επελέγησαν σε πρώτη φάση. Είναι βέβαιο πως στη θητεία αυτή σημαντικός αριθμός θα αξιοποιηθεί στο μέλλον. Αυτό όμως που αξίζει να επισημάνουμε είναι η ανάγκη ενότητας του συνόλου των συναδέλφων σε όποια θέση έχουν επιλέξει να υπηρετούν τη Δημόσια Εκπαίδευση. Αυτή την παρακαταθήκη οφείλουμε να διαφυλάξουμε με στόχο μια καλύτερη Δημόσια Παιδεία με λαϊκό, κοινωνικό και φιλελεύθερο πρόσημο.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Νικ. Κωνσταντίνου: Απεργούμε για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών - Μεταγενέστερος ο νόμος για την αξιολόγησή τους

 «Ο λόγος της απεργίας μας είναι η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης (15/2) ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου σχετικά με την Πανεκπαιδευτική 24ωρη απεργία για την ατομική αξιολόγηση.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η απάντηση του Θ. Τσούχλου για τη διπλή επίθεση προς τους εκπαιδευτικούς

  Με διαφορά ολίγων ημερών στον ημερήσιο τύπο υπήρξε μία ολομέτωπη επίθεση εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας των μαχόμενων λειτουργών της Εκπαίδευσης και των Ομοσπονδιών τους που διαχρονικά αποτελούν τα οχυρά αντίστασης, αγώνα και προάσπισης του δωρεάν Δημόσιου Σχολείου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΙΕΠ δήλωσε πως ο εκπαιδευτικός οφείλει να μην αποδέχεται παθητικά και να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και υποδομές. Πρέπει να δημιουργεί και να μη γκρινιάζει, όπως οι συνδικαλιστές. Συνεχίζοντας δε τόνισε την άρνηση όλων των παρατάξεων στην αξιολόγηση, καθώς και αυτές απαρτίζονται από επαγγελματίες συνδικαλιστές, που με τις πράξεις τους ενισχύουν όσους τους επικρίνουν πως το μέλημά τους είναι η εξασφάλιση του μισθού τους, μέσα από μια νοοτροπία που εξυπηρετεί τους βολεμένους.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Για τη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων

 


 

Αθήνα, 05 Φεβρουαρίου 2023

Συνάδελφοι,

Η Υπουργός Παιδείας, αιφνιδιαστικά, προχωράει στην ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων (που έχουν κλείσει διετή δόκιμη υπηρεσία τον Σεπτέμβριο 2022). Καινοφανές είναι το γεγονός ότι η αξιολόγηση ξεκινάει στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των Σχολικών Συμβούλων και όχι ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

 Η ΔΑΚΕ Καθηγητών επισημαίνει τα εξής:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Θόδωρος Τσούχλος: Μετά το πέρας των εκλογών

 

   Στις 5/11 διεξήχθησαν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στις 19/11, 48 ΕΛΜΕ με τις αποφάσεις τους επιβεβαίωσαν πανηγυρικά την παρουσία των νεοεκλεγέντων αιρετών σε αυτά.

Ευχαριστήρια επιστολή του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., Δημήτρη Πεππέ

 

 Μετά από 2 χρόνια απουσίας των αιρετών του κλάδου από το ΚΥΣΔΕ,  η συγκρότηση του  νέου συμβουλίου από 01/01/2023  θα γίνει με τη συμμετοχή  εκπροσώπων που ανέδειξαν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Συμμετοχή του Θ. Τσούχλου στο 48ο Συνέδριο της ΠΕΦ και περιοδεία στην Ημαθία

 

  Με ιδιαίτερη συγκίνηση είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την ΟΛΜΕ στο ετήσιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων: «Από τη Μεγάλη Ιδέα στη Μικρασιατική Τραγωδία». Θέμα εξαιρετικά επίκαιρο με διαχρονική σημασία. Ο όρος τραγωδία ως έννοια είναι ευρύτερος από τη μέγιστη καταστροφή που υπέστη ο Ελληνισμός καθώς η εκστρατεία (1919-22) οδήγησε στον ενταφιασμό της Μεγάλης Ιδέας που με τους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους φάνταζε ως ένα Εθνικό όραμα άμεσα πραγματοποιήσιμο. Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού προς τον αφανισμό, ο μαρτυρικός Σεπτέμβριος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, η θυσία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, η εκρίζωση από τις πανάρχαιες εστίες μας, η απώλεια και η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης αποτελούν ιστορικά την Τρίτη άλωση. Όλα τα ανωτέρω αναπτύχθηκαν μέσα από τις σχετικές εισηγήσεις, ενώ παράλληλα υπήρξαν ιδιαίτερες αναφορές στη συμβολή των Ελλήνων της Κύπρου, στην προβολή των γεγονότων μέσω του τύπου, στους Μικρασιάτες και Θρακιώτες πρόσφυγες, στην εκπαίδευσή τους, καθώς και την πρόσληψη της όλης τραγωδίας μέσω της ποίησης, της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Βίντεο της ΔΑΚΕ: Πώς ψηφίζουμε ηλεκτρονικώς;

 Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 διεξάγονται ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή Αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και του ΚΥΣΔΕ.

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. θέλοντας να ενημερώσει για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές, διοργάνωσε δοκιμαστική ψηφοφορία μεταξύ κάποιων στελεχών της.

Το βίντεο που ακολουθεί θα σας εξοικειώσει με την –τελικά εύκολη- διαδικασία.

Ευχαριστούμε τους:

Κώστα Κατσαρό - Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Αιτωλοακαρνανίας

και

Βασίλη Παπαχρήστου - Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Σερρών (https://vaspapachristou.gr/)

Εκλογές 2022, για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής- Υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

  Μπορείτε να κατεβάσετε το ψηφοδέλτιο από εδώ.

 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ο.Λ.Μ.Ε.: Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές!

 

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την διετία αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που επικράτησε στα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεσμευόμενο ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4728 περί ηλεκτρονικών εκλογών.

Πεππές Δημήτρης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το ΚΥΣΔΕ

 

 

Πεππές Δημήτρης

για το ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών

τηλ.6948238722 peppesdim@yahoo.gr

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

 

Το ερχόμενο Σάββατο (5/11/2022) θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Θ. Τσούχλος: Θέσεις και δράσεις της ΟΛΜΕ

 

  Το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε με διορισμούς εκπαιδευτικών και σημαντικό αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών. Το ΥΠΑΙΘ οφείλει να συνεχίσει την κανονικότητα αυτή και για το 2023, με στόχο την απορρόφηση όλων που επί μακρόν με ανασφάλεια, πενιχρούς μισθούς, μακράν των οικογενειών τους και ενίοτε σημαντικά προβλήματα υπηρετούν σε απόμακρες, δυσπρόσιτες, νησιωτικές σχολικές μονάδες. Η έναρξη των διορισμών από το 2020 είναι μια πολύ θετική ενέργεια, αλλά και η άμεση επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων ας είναι το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα: