Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.: Προτάσεις για το καταστατικό συνέδριο ΑΔΕΔΥ και πραγματοποίηση 36ου Συνεδρίου

 
  
   Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 29 Νοεμβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το (Έκτακτο) Καταστατικό – Οργανωτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016 το 36ο (Τακτικό) Εκλογο-Απολογιστικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Novotel (Μιχ. Βόδα 4-6).
 
    Ακολουθούν οι προτάσεις της Δ.Α.Κ.Ε. Δημοσίου Τομέα για τις καταστατικές αλλαγές στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



 Άρθρο 1: Η επωνυμία ΑΔΕΔΥ μπορεί να τροποποιηθεί σε ΣΕΔΥΕ (Συνομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Υπηρεσιών Ελλάδος).

 
Άρθρο 4: Κύρια επιδίωξη για τη Δ.Α.Κ.Ε παραμένει η μόνιμη και σταθερή εργασία, η μία εργασιακή σχέση (κατάργηση αορίστου χρόνου) και ο περιορισμός των συμβασιούχων σε εποχιακούς και εκτάκτων αναγκών μόνο. Οι συμβασιούχοι επιβάλλεται να έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Οι ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να αποφασίζουν για την έγγραφή τους ή τη μη εγγραφή τους. Η εγγραφή σε τριτοβάθμιο επίπεδο δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρξει προηγούμενη συζήτηση με τις ομοσπονδίες και ιδιαίτερα με τους χώρους εκείνους, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλύπτει έναν μεγάλο όγκο των συγκεκριμένων εργαζομένων.
 
Θέση μας είναι ότι:
 
 
1.   Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει άκριτη εγγραφή εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 
2.  Η εγγραφή συμβασιούχων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλοιώνει το χαρακτήρα της ΑΔΕΔΥ, να επιφέρει αλλοίωση αποτελεσμάτων και να αποτελεί εργαλείο καθοδήγησης των εκλογικών διαδικασιών.
 
3.  Η συνεχής αύξηση το τελευταίο διάστημα του αριθμού των συμβασιούχων και οι συνεχείς παρατάσεις δημιουργούν νέα δεδομένα τα οποία αξιολογούνται από την παράταξή μας.
 
4.  Η μαζική εγγραφή συμβασιούχων (2μηνα,5μηνα ,δμηνα κτλ) σημαίνει και έμεση αποδοχή των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Η θέση η δικιάς μας είναι πίεση για νέες προσλήψεις και μόνιμη εργασία.
 
5.  Δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη μη παραμονή συμβασιούχων εκτός της συνομοσπονδίας. Η εγγραφή όμως θα είναι επακόλουθο του διαλόγου που προαναφέραμε.
 
6.  Ειδικές περιπτώσεις όπως οι εργαζόμενοι με βάση τους προσωρινούς πίνακες κτλ μπορούν άμεσα να εγγράφουν.
 
 
 
Άρθρο 5: Είναι δεδομένο ότι μετά την εμπειρία από τη λειτουργία των Νομαρχιακών Τμημάτων τα προηγούμενα χρόνια αλλά λαμβάνοντας υπόψιν και την εμπειρία από τη λειτουργία των εργατικών κέντρων πρέπει να προχωρήσουμε σε λειτουργική, συνδικαλιστική και οικονομική αναβάθμιση. Τα Νομαρχιακά Τμήματα αναλαμβάνοντας και τα ίδια τις ευθύνες που τους αναλογούν πρέπει να δομηθούν στην κατεύθυνση όχι απλώς της μεταφοράς των αποφάσεων της Ε.Ε αλλά να αποκτήσουν και συνδικαλιστική αυτόνομη παρέμβαση. Θέση μας είναι ότι για να υπάρξει θεσμική αναβάθμιση πρέπει να υπάρξει στοιχειώδης οικονομική αυτονομία τους η οποία θα κατοχυρωθεί καταστατικά.
 
Προτείνουμε:
 
1.  Άμεση καταστατική αλλαγή με καθορισμό του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης των Ν.Τ.
 
2.  Καταστατική διάταξη η οποία θα επιβάλλεται στο γενικό Συμβούλιο τον καθορισμό του ύψους της οικονομικής τους ενίσχυσης με ηυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των μελών του . Τα τρία (3) λεπτά ανά εργαζόμενο είναι μια καλή βάση συζήτησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι περιφερειακές επιτροπές υπό την εποπτεία της Ε.Ε θα πρέπει να λειτουργούν με συντεταγμένες διαδικασίες παραγωγής συνδικαλιστικού έργου σε μόνιμη βάση.
 
 
Άρθρο 11: Η διαγραφή μέλους γίνεται μόνον ομόφωνα, εκτός αν αφορά την μη οικονομική τακτοποίηση.
 
 
Άρθρο 19: Τροποποίηση του άρθρου με απάλειψη του όρου ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
 
 
Άρθρο 24: Αναπροσαρμογή του άρθρου ώστε να συμπεριλαμβάνει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και γενικότερα τις νέες τεχνολογίες με στόχο την ταχύτερη και αμεσότερη ενημέρωση.
 
 
Άρθρο 34: Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με την επίδειξη της Αστυνομικής ταυτότητος, της κάρτας αντιπροσώπου και του ΑΜΚΑ. Πρέπει να ανοίξει το θέμα της επιστολικής ψήφου με καθορισμένη διαδικασία.
 
Το Πολύκεντρο θα πρέπει να μεταβληθεί σε κέντρο τεκμηρίωσης και μόνο με συγκεκριμένη παραγωγή έργου υποστηρικτικού των θέσεων της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.