Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Δήλωση του Προέδρου της ΟΛΜΕ Νίκου Παπαχρήστου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, με επικοινωνιακά τερτίπια, επιχειρεί να παρουσιάσει την εκπαιδευτική πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από την ισχύουσα. Δυστυχώς όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τον διαψεύδουν. Συγκεκριμένα:
· Το σχολικό έτος 2008-2009 το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών (Δάσκαλοι και Καθηγητές) ήταν 185.919, εκ των οποίων οι 103.247 ήταν καθηγητές που υπηρετούσαν στη Β/θμια Εκπ/ση.
· Το σχολικό έτος 2016-2017 το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών ήταν 134.413 (51.506 λιγότεροι εκπαιδευτικοί) εκ των οποίων οι 68.221 υπηρετούσαν στη Β/θμια Εκπ/ση (35.026 λιγότεροι).

Η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Για μια ακόμη φορά έχουμε μηδενικούς διορισμούς, με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, ενώ τα κενά παραμένουν τεράστια. Πρώτη εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14.000 κενά στην Α/θμια Εκπ/ση και 7.000 κενά στη Β/θμια Εκπ/ση. Η πολιτική των μηδενικών διορισμών στην Εκπαίδευση συμπαρέσυρε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη διαδικασία των αποσπάσεων εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών αποκρύφτηκαν από τη Διοίκηση, ύστερα από πολιτική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας. Αυτό συνέβη, γιατί εάν ικανοποιούνταν οι αιτήσεις απόσπασης, μεγάλες περιοχές της χώρας με ελλειμματικό ντόπιο εκπαιδευτικό προσωπικό (π.χ. Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Ηράκλειο, Ευρυτανία κ.ά.) κυριολεκτικά θα απογυμνώνονταν από εκπαιδευτικούς.
Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Παιδείας ακολουθεί μια σκληρή διαχειριστική πολιτική του υφιστάμενου προσωπικού και αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά της Εκπαίδευσης. Βαθιά προσηλωμένος στις μνημονιακές του δεσμεύσεις, αδιαφορεί για το εκπαιδευτικό προσωπικό που για 5ο συνεχές έτος βρίσκεται εγκλωβισμένο μακριά από τον τόπο συμφερόντων του και τις οικογένειές του.
Η ΟΛΜΕ, με σειρά εγγράφων της έχει απαιτήσει από τον Υπουργό Παιδείας να ικανοποιηθούν οι αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπ/ση. Καταγγέλλουμε το γεγονός της απόκρυψης μεγάλου αριθμού κενών στις κοινές ειδικότητες στην Α/θμια Εκπ/ση. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ως εκπαιδευτικοί να πληρώσουμε εμείς το τίμημα της εφαρμογής των σκληρών μνημονιακών πολιτικών του Υπουργού Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.