Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Ενημέρωση εν όψει της ΓΣ προέδρων

 

          Συνάδελφοι,

      Την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, που θα οδηγήσουν σε Γενική Συνέλευση των Προέδρων το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Η θέση της παράταξης είναι η εξής: 

     Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ οφείλει να ξεκινήσει άμεσα διαδικασία και να ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την έναρξη διαλόγου για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στον διάλογο αυτό η Ομοσπονδία πρέπει να θέσει όλα τα αιτήματά της (οικονομικά, εκπαιδευτικά, θεσμικά κ.α).

      Σε περίπτωση που το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήσει την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας, επιβάλλεται να είναι θεσμικά έτοιμο, για να αντιδράσει. Για τον λόγο αυτό προτείνουμε να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία, εφόσον η πολιτική ηγεσία αρνηθεί τον διάλογο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

      Όσον αφορά την αυτοαξιολόγηση, η παράταξή μας υπερψήφισε τελικά τα ενιαία κείμενα, γιατί από την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης, καταγράφηκε ολοφάνερα ο γραφειοκρατικός χαρακτήρας του συστήματος, που οδήγησε στην εργασιακή εξουθένωση των συναδέλφων χωρίς κανένα προφανές εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Κατόπιν τούτου, στηρίζουμε τα ενιαία κείμενα για την αυτοαξιολόγηση και ψηφίζουμε αρνητικά σε οποιαδήποτε πρόταση απεργίας - αποχής.

       Στην περίπτωση των νεοδιόριστων εμμένουμε στην άποψή μας ότι πρέπει  να μονιμοποιηθούν άμεσα και αυτόματα, εφόσον έχουν κλείσει δύο χρόνια δόκιμης υπηρεσίας, αφού-είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε- το Υπουργείο Παιδείας απέτυχε να εφαρμόσει τα νομοθετήματά του στο χρονικό διάστημα της δόκιμης υπηρεσίας τους.

   Δεν ψηφίζουμε κανένα πλαίσιο δράσης που θα καταθέσουν οι άλλες παρατάξεις.

   Η παράταξη επιφυλάσσεται να μελετήσει την εκπαιδευτική πολιτική του νέου Υπουργού Παιδείας και θα τον κρίνει εν καιρώ ανάλογα με τα πεπραγμένα του.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.