Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ Καθηγητών: Καταγγελία για τη διαστρέβλωση των γεγονότων, στο 1ο Λύκειο Καισαριανής, από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

 


Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023

 

 Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τον συνδικαλιστικό του βραχίονα (ΠΑΜΕ) για την απαράδεκτη στοχοποίηση της Διευθύντριας του 1ου Λυκείου Καισαριανής. Συγκεκριμένα, καθηγητής του σχολείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που είχε αναλάβει τη σχολική γιορτή για το Πολυτεχνείο, επιχείρησε να αλλοιώσει το πνεύμα της γιορτής,  επιβάλλοντας στους μαθητές να τραγουδήσουν τραγούδι για την Παλαιστίνη. Μαθητές αντέδρασαν και απευθύνθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου. Η Διευθύντρια, ως όφειλε, ζήτησε ενημέρωση από την τριμελή επιτροπή συναδέλφων, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση της γιορτής. Μετά τη σχετική της ενημέρωση, η Διευθύντρια πρότεινε και ο Σύλλογος Διδασκόντων τελικά αποφάσισε να μην ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι.

Είναι γνωστή η μονομερής στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στο πρόβλημα της Γάζας. Ενώ δείχνει υπερβολική ευαισθησία για τους αμάχους Παλαιστινίους που πεθαίνουν -και πολύ καλά κάνει- αδιαφορεί παντελώς για την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, που σφαγίασε εκατοντάδες γυναικόπαιδα εβραϊκής καταγωγής. Φαίνεται ότι για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η ανθρώπινη ζωή έχει σχετική αξία.

Δεν μας κάνει εντύπωση η πλήρης διαστρέβλωση των γεγονότων από το Κομμουνιστικό Κόμμα και το ΠΑΜΕ. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων  (20 στους 24 καθηγητές ) καθώς και το 15μελές Μαθητικό  Συμβούλιο τάχτηκαν στο πλευρό της Διευθύντριας ουδόλως τους ενδιαφέρει. Πιστοί στη σταλινική αρχή «όταν η αλήθεια δε μας εξυπηρετεί, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια» επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Αυτή τους, όμως, η τακτική είναι γνωστή στον χώρο των εκπαιδευτικών. Και γι’ αυτό τους έχουν θέσει στο περιθώριο.

 

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.