Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΑΜΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ… ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

 

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε κατανοεί το άγχος και τον πανικό που διακατέχει το ΠΑΜΕ, ύστερα από την ανακοίνωση της παράταξης, που κατήγγειλε την απαράδεκτη στοχοποίηση της Διευθύντριας Γενικού Λυκείου Καισαριανής. Συγκεκριμένα, καθηγητής, στέλεχος του ΠΑΜΕ, που είχε αναλάβει τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου, επιχείρησε να αλλοιώσει το πνεύμα της γιορτής, επιβάλλοντας στους μαθητές να τραγουδήσουν τραγούδι για την Παλαιστίνη. Όταν κάποιοι μαθητές αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν στη Διεύθυνση του σχολείου, η Διευθύντρια, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, πρότεινε και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να μην ακουστεί στη γιορτή το συγκεκριμένο τραγούδι.

Επειδή το ΠΑΜΕ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια,  τους απευθύνουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:

·             Αποφάσισε ο Σύλλογος του συγκεκριμένου σχολείου με συντριπτική πλειοψηφία να μην ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι; Ναι ή όχι;

·             Είναι ακόμα ο Σύλλογος Διδασκόντων κυρίαρχο όργανο στο σχολείο ή καταλύεται ο ρόλος του, όταν θίγεται το ΠΑΜΕ;

·             Όταν θίγεται το ΠΑΜΕ, πάμε για κατάργηση του Συλλόγου Διδασκόντων;

·             Το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο στήριξε τη Διευθύντρια; Ναι ή όχι;

Καταγγείλαμε επίσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί στοχοποίησε εργαζόμενο, γεγονός που είναι πρωτοφανές, ακόμα και για τα δεδομένα του ιδίου.

Η προβοκάτσια του ΠΑΜΕ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είχε συγκεκριμένη στόχευση τη ΔΑΚΕ, καθώς η συγκεκριμένη Διευθύντρια τυγχάνει να είναι σύζυγος συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

Είναι προφανής η στόχευση του ΠΑΜΕ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Επειδή, παρατηρούν την αναταραχή, που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστούν στην μείωση των ποσοστών των ΣΥΝΕΚ, με κρυφή ελπίδα να ξεπεράσουν και τη ΔΑΚΕ στο επόμενο Συνέδριο και να διεκδικήσουν την Προεδρία στην ΟΛΜΕ. Στόχος του ΠΑΜΕ είναι ο έλεγχος των Εκπαιδευτικών  Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και η πρόσδεσή τους στο άρμα του κόμματος.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησαν τη στοχοποίηση συναδέλφων και τη δολοφονία χαρακτήρων. Σε αυτά πράγματι είναι αξεπέραστοι. Μην θεωρούν όμως, τους καθηγητές ανόητους και αφελείς. Σύντομα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Όσον αφορά την παράταξη της ΔΑΚΕ, τους υπενθυμίζουμε, επειδή έχουν κοντή μνήμη, τα ακόλουθα:

·             Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απεργία πάνω στις Πανελλαδικές Εξετάσεις επί Αρβανιτόπουλου, όταν δηλαδή αποφασίστηκε η αύξηση του ωραρίου και επιχειρήθηκε επιβολή υποχρεωτικών μεταθέσεων. Το ΠΑΜΕ καταψήφισε την απεργία.

·             Η ΔΑΚΕ Καθηγητών έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020, ενάντια στην απόφαση της κ. Κεραμέως.

·             Καταγγείλαμε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κ. Κεραμέως, που θεωρούσαμε ότι έχουν αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

Αλήθεια, το ΠΑΜΕ έχει διαφοροποιηθεί ποτέ κατ’ ελάχιστον από τη θέση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας; Τι συνέβη με τα στελέχη που διαφώνησαν για οποιονδήποτε λόγο με το κόμμα; Μήπως τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι;

Όσον αφορά τα δίκαια του κλάδου, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε συμμετείχε ενεργά στις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου, κάνοντας παραχωρήσεις, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι θέσεις του κλάδου. Αντίθετα, το ΠΑΜΕ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις ψηφισμένες θέσεις. Υποδείξεις λοιπόν, για τον τρόπο που θα ασκούμε το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα δε δεχόμαστε από το ΠΑΜΕ. Λογοδοτούμε μόνο στον κλάδο, που μας τιμάει επί σειρά ετών,  ανακηρύσσοντας τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε  πρώτη δύναμη.

Εν κατακλείδι, η θέση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε για το παλαιστινιακό είναι γνωστές.  Πιστεύουμε στην αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού. Θλιβόμαστε για τους χιλιάδες αμάχους Παλαιστινίους, που έχασαν τη ζωή τους,  λόγω του πολέμου. Αντίστοιχα, θλιβόμαστε για τους 1400 Εβραίους που σφαγιάστηκαν από τους ισλαμοφασίστες της Χαμάς. Αλήθεια, για τους σφαγιασθέντες Εβραίους, γιατί κύριοι του ΠΑΜΕ δε βρήκατε έναν λόγο παρηγορίας;

 

Εκτελεστική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

 ----------------------------------------------------------------

Κατεβάστε το κείμενο σε pdf, από εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.