Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών πενθεί - Θανάση, καλό ταξίδι!

 


Είναι δύσκολο να περιγράψεις τη θλίψη για το χαμό ενός αγαπημένου φίλου και συναγωνιστή.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών. Ο Θανάσης υπήρξε ανιδιοτελής αγωνιστής της παράταξης υπηρετώντας με συνέπεια την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Ο Θανάσης ήταν θεολόγος και υπηρετούσε, ως Διευθυντής, στο Γυμνάσιο Κοπανού Ημαθίας. Επί σειρά ετών εκπροσώπησε τους συναδέλφους του στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ημαθίας, ενώ υπήρξε και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

  Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών αποχαιρετά τον Θανάση που με την ευγενική παρουσία του κατέγραψε τη θετική προσφορά του στην ιστορική της πορεία. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φίλε και συναγωνιστή Θανάση, πάντα θα σε θυμόμαστε. Καλό ταξίδι!

Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών  Δ.Ε.


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου: "Το ΠΑΜΕ παραπληροφορεί και επιδιώκει την ηθική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων"

 

   Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου, πιστή στα δημοκρατικά της ιδεώδη, είναι αντίθετη στην «στοχοποίηση» οποιουδήποτε συναδέλφου για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας. Τακτικές και μεθοδεύσεις «φακελώματος» και «πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων» μας βρίσκουν αντίθετους. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) επιμένει, ακόμα και στη νεότερη δημοσίευσή της, να αδιαφορεί για την αήθη προσωπική επίθεση και το «φακέλωμα» του Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου, από κομματικό φορέα του ΚΚΕ. Είναι εμφανές, ότι η εν λόγω μεθόδευση, κατά την οποία τα «λαγωνικά» του κόμματος ψάχνουν το παρελθόν των «πολιτικών τους αντιφρονούντων», είναι αποδεκτή από την ΑΣΕ, ως ένας τρόπος ηθικής εξόντωσής τους. Παλαιότερα είχε δεχθεί προσωπική επίθεση, και «στοχοποιήθηκε» από κομματικό φορέα του ΚΚΕ,  Διευθυντής Σχολικής Μονάδας στο Νομό Ζακύνθου, ότι δήθεν «παρεμπόδισε» κατάληψη από μαθητές του σχολείου του.

Θ. Τσούχλος: "Διεκδικούμε Παιδεία με Ορθόδοξο, Πατριωτικό, Λαϊκό και Κοινωνικό πρόσημο"

 


Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.

         Οι εκλογές των ΕΛΜΕ για το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας ολοκληρώνονται την άλλη εβδομάδα. Την Τρίτη 18 Ιουνίου στην Άρτα, την Τετάρτη 19 στο Κιλκίς και την Πέμπτη 20 στην Α΄Αχαΐας, τη Λακωνία και τη Χίο. Οι εκλογές που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο ανέδειξαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά από την δεύτερη παράταξη. Εάν δεν υπήρχαν ορισμένες ατυχίες, αποτυχίες και οριακά αποτελέσματα η Παράταξή μας θα κατακτούσε την τέταρτη έδρα στο ΔΣ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο στόχος δεν επετεύχθη. Από το Σεπτέμβριο οφείλουμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για το επόμενο Συνέδριο με διπλό στόχο, την πρώτη θέση εκ νέου και την πολυπόθητη τέταρτη έδρα. Το οφείλουμε στην  ιστορία μας και τους διαχρονικούς αγώνες των στελεχών μας, καθώς και στη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων.