Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Θ. Τσούχλος: "Διεκδικούμε Παιδεία με Ορθόδοξο, Πατριωτικό, Λαϊκό και Κοινωνικό πρόσημο"

 


Αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.

         Οι εκλογές των ΕΛΜΕ για το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας ολοκληρώνονται την άλλη εβδομάδα. Την Τρίτη 18 Ιουνίου στην Άρτα, την Τετάρτη 19 στο Κιλκίς και την Πέμπτη 20 στην Α΄Αχαΐας, τη Λακωνία και τη Χίο. Οι εκλογές που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο ανέδειξαν για τέταρτη συνεχόμενη φορά τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά από την δεύτερη παράταξη. Εάν δεν υπήρχαν ορισμένες ατυχίες, αποτυχίες και οριακά αποτελέσματα η Παράταξή μας θα κατακτούσε την τέταρτη έδρα στο ΔΣ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο στόχος δεν επετεύχθη. Από το Σεπτέμβριο οφείλουμε να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για το επόμενο Συνέδριο με διπλό στόχο, την πρώτη θέση εκ νέου και την πολυπόθητη τέταρτη έδρα. Το οφείλουμε στην  ιστορία μας και τους διαχρονικούς αγώνες των στελεχών μας, καθώς και στη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων.

          Μέσα σε ένα δύσκολο πολιτικό περιβάλλον και σε κλίμα τεχνητής έντασης που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι άλλες παρατάξεις, η ΔΑΚΕ όχι μόνο άντεξε αλλά και κατήγαγε μια μεγάλη νίκη. Κατορθώσαμε να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, όπως τη(ν):

α) αυξανόμενη  βία εναντίον των εκπαιδευτικών

β) ανάγκη νομοθετικής προστασίας και  υπερωριακής αποζημίωσης μας κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών.

γ) εξάλειψη της γραφειοκρατίας

δ) πρόσληψη γραμματέων και σχολικών φυλάκων

ε) αύξηση των διορισμών

στ) μονιμοποίηση των δόκιμων συναδέλφων

ζ) συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής

η) αύξηση μισθών και συντάξεων

θ) επιστροφή των δώρων

ι) ύπαρξη αξιοπρεπών εφάπαξ

ια) επαναφορά του ωραρίου μας στα προ 2013 επίπεδα

ιβ) μείωση των ορίων συνταξιοδότησης μας

          Στο Συνέδριο του Ιουλίου, η ΔΑΚΕ θα προτάξει τα προβλήματα αυτά και θα επιδιώξει την υπερψήφιση των προτάσεων της. Η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη μας μάχεται για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου, αγωνιστικού συνδικαλιστικού  κινήματος. Με απόλυτα καθαρό λόγο προβάλει τις αρχές, τις αξίες και τα οράματα μας για μια Δημόσια Παιδεία με ΟΡΘΟΔΟΞO – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ – ΛΑΪΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ πρόσημο. Αυτή είναι η ιδεολογία μας, αλλά και οι διεκδικήσεις μας που πρόβαλαν μαχητικά τα άξια και δυναμικά στελέχη της ΔΑΚΕ. Επιβραβεύτηκαν από την πλειοψηφία των συναδέλφων, κάτι που αναμένουμε να συμβεί με την ίδια επιτυχία και την επόμενη εβδομάδα.

Θόδωρος Τσούχλος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.