Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου: "Το ΠΑΜΕ παραπληροφορεί και επιδιώκει την ηθική εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων"

 

   Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου, πιστή στα δημοκρατικά της ιδεώδη, είναι αντίθετη στην «στοχοποίηση» οποιουδήποτε συναδέλφου για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας. Τακτικές και μεθοδεύσεις «φακελώματος» και «πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων» μας βρίσκουν αντίθετους. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών) επιμένει, ακόμα και στη νεότερη δημοσίευσή της, να αδιαφορεί για την αήθη προσωπική επίθεση και το «φακέλωμα» του Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου, από κομματικό φορέα του ΚΚΕ. Είναι εμφανές, ότι η εν λόγω μεθόδευση, κατά την οποία τα «λαγωνικά» του κόμματος ψάχνουν το παρελθόν των «πολιτικών τους αντιφρονούντων», είναι αποδεκτή από την ΑΣΕ, ως ένας τρόπος ηθικής εξόντωσής τους. Παλαιότερα είχε δεχθεί προσωπική επίθεση, και «στοχοποιήθηκε» από κομματικό φορέα του ΚΚΕ,  Διευθυντής Σχολικής Μονάδας στο Νομό Ζακύνθου, ότι δήθεν «παρεμπόδισε» κατάληψη από μαθητές του σχολείου του.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να αξιολογήσουν τέτοιες τακτικές και μεθοδεύσεις, που «στοχοποιούν» μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων. Στην προσπάθειά της η ΑΣΕ, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, στην πρόσφατη δημοσίευσή της (13/6/24), υποστήριξε ότι, παρά την απαγόρευση εισόδου κομματικών εκπροσώπων στα σχολεία από τον Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου, «ο βουλευτής της ΝΔ περιόδευσε στο Μουσικό Σχολείο προεκλογικά στις 05/6 προφανώς κατόπιν έγκρισης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων νήσων  Στην προσπάθειά τους, οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ (ΑΣΕ), να υπερασπιστούν τον κομματικό φορέα του ΚΚΕ (Τομεακή Επιτροπή) που επιτέθηκε προσωπικά στον Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου, μίλησαν για «προεκλογική περιοδεία» του βουλευτή Ζακύνθου, σε ένα σχολείο (!!) και συγκεκριμένα στο Μουσικό Σχολείο του Νομού. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη περίπτωση παραπληροφόρησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών, καθώς ο ίδιος ο Διευθυντής του Σχολείου διευκρίνισε σε δημοσίευσή του (ZanteTimes) τι πραγματικά έγινε στον χώρο του Μουσικού Σχολείου και για ποιο λόγο ο βουλευτής Ζακύνθου κλήθηκε στο Μουσικό Σχολείο.

Περιοδεία: Ταξίδι με προγραμματισμένες διαδοχικές στάσεις σε διαφορετικά μέρη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένου σκοπού. (Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας - Γ. Μπαμπινιώτη). Αν η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει άλλη ερμηνεία, θα δείξουμε κατανόηση.

Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ (ΑΣΕ), είναι προφανής η προσπάθειά σας να καλύψετε τις μεθοδεύσεις εξωσχολικών κομματικών φορέων του ΚΚΕ κατά συναδέλφων, σας ενημερώνουμε, όμως, ότι το «φακέλωμα» και οι «προσωπικές επιθέσεις» με σκοπό την «ηθική εξόντωση» των πολιτικών σας αντιπάλων δεν είναι συνδικαλισμός. Δίνετε το μήνυμα στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο), ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας, θα έχει την ίδια τύχη! Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Υ.Γ Για το «πρόθυμοι» δεν θα σας παραπέμψουμε σε λεξικό, αλλά σε καθρέφτη. Ελπίζουμε να μην υπάρξει «εντολή» για καταγγελία και του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου.

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.