Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Θοδ. Τσούχλος: Οι προτεινόμενες αλλαγές, δημιουργούν νέα βάρη




Πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις

  Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι οι Πανελλαδικές  «είναι αδιάβλητες», εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για το κατά πόσον είναι αντικειμενικές, ενώ αμφισβήτησε το αξιοκρατικό-αξιόπιστο του χαρακτήρα τους. Στα ανωτέρω οφείλουμε να σημειώσουμε: 

  1) Oι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι απόλυτα αδιάβλητες, αντικειμενικές και αξιόπιστες. Το Υπουργείο οφείλει σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ομοσπονδία να διορθώσει τις τυχόν υπάρχουσες παθογένειες. 


   2) Διαχρονικά η Ελληνική κοινωνία αισθάνεται ασφαλής μέσα από τη συγκεκριμένη εξεταστική διαδικασία, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι λειτουργοί της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   3) Τυχόν πειραματισμοί με τα λεγόμενα «μεικτά συστήματα» ή την εμπλοκή των Πανεπιστημίων θα οδηγήσουν σε επικίνδυνους ατραπούς και θα επιστρέψουν την Παιδεία στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

    4) Η πρόταξη των ενδοσχολικών εξετάσεων θα αποδυναμώσει το Λύκειο και θα επιτείνει την ψυχολογική πίεση εξαιτίας των επικείμενων εξετάσεων.

    5) Οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργήσουν απολυτήριες-επαναληπτικές εξετάσεις άμεσα. Στη συνέχεια δε, θα εμπλακούν στις Πανελλαδικές ως επιτηρητές αλλά και ως βαθμολογητές, ενώ θα έχουνπαράλληλες υποχρεώσεις στις σχολικές τους μονάδες.

    6) Τυχόν μειώσεις των εξεταστικών κέντρων θα επιβαρύνουν ψυχολογικά-σωματικά-οικονομικά τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους.

    7) Η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή θα δοκιμαστεί εάν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή των βαθμολογήσεων υπάρξουν έντονα κλιματολογικά φαινόμενα το μήνα Ιούνιο.

    8) Η κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Αποτελεί σκληρότατο, αλλά και καθοριστικό πλήγμα σε όσες και όσους έχουν την ατυχία να ασθενήσουν κατά τη χρονική αυτή περίοδο.

    9) Η συγκεκριμένη ρύθμιση πλήττει βάναυσα τους αποφοίτους των δημοσίων σχολείων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Κρατικά Α.Ε.Ι. - Τ.Ε.Ι.

    10) Οι προτεινόμενες αλλαγές, αλλά και οι όποιες ρυθμίσεις, δημιουργούν νέα βάρη στην Ελληνική οικογένεια, η οποία βιώνει κατά την τελευταία επταετία τις ολέθριες μνημονιακές και νεομνημονιακές πολιτικές.

Θόδωρος Τσούχλος
Μέλος Δ.Σ.  Ο.Λ.Μ.Ε.


Μέλος Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.