Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών πενθεί και καταγγέλλει----------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

  

Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., πενθεί το θάνατο της συναδέλφου Ευγενίας Μουτσίκα . Η εκλιπούσα, ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων και δραστήριο μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων. Η δράση της και η υποστήριξη των θέσεων του κλάδου, την κατέστησε στόχο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός, προχώρησε στη στοχοποίηση και την πολιτική δίωξη συνδικαλιστών, αρνούμενος τη σαφή πρόνοια του νόμου για τη διευκόλυνση των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου. Παρά τη σχετική απόφαση του ΚΥΣΔΕ για απόσπαση, τα σοβαρά προβλήματα που η αποθανούσα αντιμετώπιζε και την ύπαρξη λειτουργικού κενού στα Ιωάννινα, η υπογραφή της απόσπασής της παραπέμφθηκε στις καλένδες.
Η Ευγενία Μουτσίκα, δεν είναι το μοναδικό συνδικαλιστικό στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.  που διώχθηκε από  τον Υπουργό και τους πολιτικούς του συνεργάτες. Είναι όμως η πρώτη που απεβίωσε, λόγω της συναισθηματικής  φόρτισής της  και της αβεβαιότητας που αντιμετώπιζε.
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., καταγγέλλει την πολιτική επιλογή  εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας τρομοκρατεί ούτε η αυθαιρεσία, ούτε η αλαζονεία της εξουσίας τους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στην ανάλγητη και αδιάλλακτη πολιτική τους όπως και η Ευγενία έπραττε....
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


Καλό ταξίδι συναδέλφισσα και συναγωνίστρια Ευγενία. 


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

---------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.