Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Θ. Τσούχλος: Είχαν υποσχεθεί το 2015, 20.000 διορισμούς μέσα στην επόμενη διετία. Δεν έχει γίνει τίποτα!



Πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, δύο ημερίδες της ΟΛΜΕ για το "Νέο Λύκειο" και τα εργασιακά προβλήματα των αναπληρωτών και την έλλειψη διορισμών.
Ακολουθεί δήλωση του Ταμία της ΟΛΜΕ και μέλους της Εκτ. Επιτροπής της ΔΑΚΕ Καθηγητών, Θόδωρου Τσούχλου.


"Το Σεπτέμβριο αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τη στέγαση των αναπληρωτών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν στα νησιά. Η ΟΛΜΕ επισκέφθηκε την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Πιθανόν όμως να έχουμε τα ίδια και ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρόβλημα είναι βέβαια γενικότερο. Έχει να κάνει με την κάλυψη όλων αυτών των κενών με μόνιμο προσωπικό. Φτάσαμε να έχουμε αναπληρωτές καθηγητές 60 ετών! Πρέπει να υπάρχει μία κανονικότητα στην εκπαίδευση. Από το 2010 δεν γίνονται διορισμοί. Η ΟΛΜΕ ζητά μόνιμους διορισμούς και την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών. Έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τις προσλήψεις σύμφωνα με την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο, ενώ και κοινωνικά κριτήρια θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Λάβετε υπόψη ότι πέρα από τους αναπληρωτές, υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι, απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών, οι οποίοι δεν είναι καν αναπληρωτές και ζουν ένα καθεστώς πλήρους ανεργίας, γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Πρέπει να δοθούν λύσεις. Όταν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια κλείνουν σχολεία, αυξάνουν το διδακτικό ωράριο, δημιουργούν τάξεις των 30 ατόμων, στέλνουν τους καθηγητές σε τέσσερα και πέντε σχολεία, κάνουν δεύτερη και τρίτη ανάθεση σε καθηγητές, φορτώνουν το μόνιμο προσωπικό με πολλές διοικητικές εργασίες και περικόπτουν τα κονδύλια για τους αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε ότι το εκπαιδευτικό έργο οδηγείται σε τέλμα. Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί το φθινόπωρο του 2015 20.000 διορισμούς μέσα στην επόμενη διετία. Δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός μέχρι σήμερα. Τώρα μετατίθενται οι μόνιμοι διορισμοί μετά το 2019, όταν συνταγματικά λήγει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Βέβαια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν μειώσει έως μηδενίσει τους διορισμούς. Εν ολίγοις, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.