Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Δημ. Πεππές: Για τις Μεταθέσεις – Αποσπάσεις 2018 (Πινακας Κενών/Πλεονασμάτων Γενικής 2018)

 

Αθήνα 31/03/2018
Σχετικά με τις Μεταθέσεις – Αποσπάσεις 2018 
     Κατά το παρελθόν η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των Μεταθέσεων συμπαρέσυρε σε καθυστέρηση και τις Αποσπάσεις. Η καθυστέρηση αυτή  είχε αρνητικότατες συνέπειες τόσο στην έγκαιρα εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά όσο και στον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μία από τις παρενέργειες αυτής της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, υπήρξε η κατάθεση αιτήσεων για τις Αποσπάσεις, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι Μεταθέσεις. Η διαδικασία κατέληγε μαρτυρική ιδιαίτερα για τα ζεύγη εκπαιδευτικών που και τα 2 μέλη εμπλέκονταν στις διαδικασίες αυτές.


   Η πραγματοποίηση των διαδικασιών για τις Μεταθέσεις εντός  του προβλεπομένου χρονικού ορίου του  Μαρτίου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα θετικό γεγονός. Βεβαίως αυτό θα πρέπει να συμπληρωθεί από την έγκαιρη υλοποίηση των Αποσπάσεων εντός του Ιουνίου καθώς και την χωρίς καθυστέρηση πρόσληψη Αναπληρωτών 

    Με δεδομένη την εγκύκλιο για τις Αποσπάσεις οφείλω να εκφράσω την πλήρη διαφωνία μου στο γεγονός ότι οι Αποσπάσεις σε Φορείς προηγούνται αυτών των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ. Πρώτιστο καθήκον τις εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας θα πρέπει να αποτελεί η έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων. Επιπλέον οι αποσπάσεις σε φορείς θα πρέπει επιτέλους να γίνονται με βάση συγκεκριμένη πριμοδότηση. Τέλος θα πρέπει επιτέλους οι αποσπάσεις να γίνονται με βάση τις Περιοχές Μετάθεσης και όχι τα ΠΥΣΔΕ.

 
   Η εγκύκλιος για τις αιτήσεις πρόσληψης Αναπληρωτών αναμένεται  μετά το Πάσχα και αφού υπάρξει η απαραίτητη έγκριση από τον ΑΣΕΠ.

    Προς ενημέρωση των συναδέλφων κοινοποιώ τους πίνακες Κενών/Πλεονασμάτων για τις Γενικές Μεταθέσεις 2018 βάση των προτάσεων  από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης. 

    Διευκρινίζεται ότι: α) Τα Κενά αυτά σε καμιά περίπτωση δεν τυγχάνουν της αποδοχής μου αφού θεωρώ ότι οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και β) Δεν θα πρέπει να συγχέονται με αυτά των Αποσπάσεων και προσλήψεων Αναπληρωτών αφού θα υπάρξει νέα επικαιροποιημένη πρόταση από τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης.
Πεππές Δημήτρης
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ
6948238722  / peppesdim@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.