Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

16ο Συνέδριο ΔΑΚΕ Καθηγητών - ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

               Αθήνα,  Σάββατο 30 Ιουνίου 2018


Η «συμφωνία των Πρεσπών» της 17ης Ιουνίου 2018, συνιστά πολύ σοβαρή διπλωματική και εθνική ήττα και είναι επιζήμια για τα συμφέροντα και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Καμιά ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρίσει «μακεδονική» εθνότητα ή «μακεδονική» γλώσσα, που συνιστούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας.

Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να σταθεί ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η κυβέρνηση κατάφερε το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, παρά την καλύτερη από κάθε άλλη φορά συγκυρία και παρά τις καλύτερες από κάθε άλλη φορά συνθήκες.


Επειδή, η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού.

Επειδή, η χρήση του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων αποτελεί τεκμήριο για ενίσχυση ψευδοαλυτρωτικών διαθέσεων περί δημιουργίας ενιαίας αυτόνομης «Μακεδονίας»,

Οι σύνεδροι του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.:


  • Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για τη «συμφωνία των Πρεσπών».
  • Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση πρωτίστως αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα, να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την εθνικώς επιζήμια «συμφωνία» και έτσι να αποτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων.

  • Καλούμε, εκτός από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να ψηφίσουν ενάντια στη «συμφωνία των Πρεσπών» όταν εισαχθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

  • Ζητούμε από την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη «συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη «συμφωνία», που αφορά μείζον εθνικό θέμα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.


ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


   Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»  - με κανέναν τρόπο - στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς η ύπαρξή του, θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και θα προσβάλει την ιστορική συνέχεια των Μακεδόνων.Το Προεδρείο του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
 
---------------------------------------------------------
Κατεβάστε το ψήφισμα από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.