Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

ΔΑΚΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣΣτην Γ.Σ της ΕΛΜΕ Καβάλας, 27-11-2018 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Διορισμοί και τρόπος διορισμών αναπληρωτών Καθηγητών.
2. Καταλήψεις σχολείων για το Μακεδονικό ζήτημα που προέκυψε από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σχετικά με το δεύτερο ζήτημα έγινε προσπάθεια από τους παρευρισκόμενους των αριστερών παρατάξεων να θεωρήσουν και να χαρακτηρίσουν τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις καταλήψεις της Πέμπτης, 29-11-2018, υποκινούμενους από ακραίες φασιστικές δυνάμεις.
Δεν ξέρουμε αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες. Ξέρουμε, όμως, ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές σαν φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας!

Προφανώς, οι καταλήψεις των σχολείων είναι σωστό πράγμα αν καθοδηγούνται από τους καθηγητές και τους γονείς μειοψηφιών που έχουν μπουκώσει τα μυαλά των παιδιών τους με τόνους προπαγάνδας κομματικής και προπαγάνδας αφελληνισμού, αλλά αν οι μαθητές θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την Συμφωνία των Πρεσπών και να υπερασπιστούν την ελληνική Μακεδονία, παρακινημένοι κι αυτοί από τους δικούς τους γονείς, είναι λάθος ενέργεια!
 
Η Παιδεία είναι, βλέπεις, μονοπώλιο μιας αριστεράς, παλιάς κοπής του 1920, που μισεί την πατρίδα, που είναι ανιστόρητη και που δεν έχει καν σχέση με την Αριστερά του Αλβανικού μετώπου του ’40, του ΕΑΜ, του 114, του Κυπριακού αγώνα, του αντιχουντικού αγώνα, του Πολυτεχνείου, του Γλέζου, του Μίκη, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Γκάτσου.
Είναι αποκομμένη από τον ιστορικό ιστό της Ελλάδας και προσπαθεί να επιβληθεί ποδοπατώντας και ποτίζοντας με δηλητήριο κάθε ελληνικό που μπορεί να φυτρώσει στις παιδικές και εφηβικές διάνοιες.
 
Κατόπιν αυτού, η Παράταξη της ΔΑΚΕ και τα τρία μέλη της που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρούν αναγκαία και επιτακτική ανάγκη να προβούν στην ακόλουθη δήλωση:
Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή Κατάληψης, δεν στηρίζουμε την Συμφωνία των Πρεσπών που αμφισβητεί την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι. 
 
Ρωτήσαμε τους παρευρισκόμενους αν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι είμαστε ακροδεξιά στοιχειά και αν αυτοί με την τακτική και την πρακτική τους και με τα λεγόμενά τους, χαρίζουν το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν στις καταλήψεις στη Χρυσή Αυγή.
Εμείς τους μαθητές τους θεωρούμε Έλληνες που κινούνται από πατριωτικό συναίσθημα και από κανέναν άλλο.
 
Με βάση τα παραπάνω καταψηφίζουμε το κείμενο της ΕΛΜΕ Καβάλας, δεν δεχόμαστε και δεν συμμετέχουμε σε καμιά προσπάθεια διάλυσης των καταλήψεων από τους Καθηγητές των αριστερών παρατάξεων, γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και ωριμότητα και το μυαλό να κρίνουν και να αποφασίσουν μόνοι τους.
 
Καταγγέλλουμε τις αριστερές παρατάξεις ότι στηρίζουν έμπρακτα την συμφωνία των Πρεσπών, συκοφαντούν οποιονδήποτε εκφράζει την ανησυχία του για το διπλωματικό αυτό τερατούργημα, απειλούν και στοχοποιούν ανήλικους μαθητές και προβαίνουν συστηματικά σε δολοφονία χαρακτήρων.
 
Με τη δράση τους ένα πράγμα θα πετύχουν μόνο: Την περιφρόνηση όλων των Μακεδόνων.
 
Τότης Σωτήριος
Πετρούσης Σωτήριος
Νταμπαλής Αντώνιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.