Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Δ. Πεππές: Αδιαφορία και "πολιτικός τυχοδιωκτισμός" από το Υπουργείο για τις υπηρεσιακές μεταβολές




Σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές από τα ΠΥΣΔΕ / ΚΥΣΔΕ και το επιβαλλόμενο αίτημα εξαίρεσης στο ΣΤΕ
Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο, η πολιτική ένταση λόγω της προκήρυξης εκλογών καθιστά «ύποπτη» ως προς τα κίνητρα κάθε ανακοίνωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Ως εκ τούτου ήταν επιβεβλημένη η αναμονή προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ως προς την τελική στάση του υπουργείου.
Ωστόσο η αδιαφορία και ο «πολιτικός τυχοδιωκτισμός» που επιδεικνύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τις προβλεπόμενες ετήσιες υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών προκαλεί, εξοργίζει τους εκπαιδευτικούς και επιβάλλει την άμεση αντίδραση του κλάδου.

Έχουν περάσει 5 ημέρες από τη διάλυση της Βουλής και η πολιτική ηγεσία «αρνείται» να προωθήσει αίτημα προς στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας με το οποίο να ζητά την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου ώστε να εξακολουθήσουν από τα ΠΥΣΔΕ & ΚΥΣΔΕ οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της χώρας αλλά και του εξωτερικού.
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η εξαίρεση και με δεδομένο τα ανελαστικά χρονοδιαγράμματα που επιβάλλονται από την ορθή τήρηση των νομικού πλαισίου, οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος Αυγούστου. Όσον αφορά τις Μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο και στην Α/θμια, θα υπάρξει επιπλέον καθυστέρηση λόγω αλλαγής του πλαισίου που πρόσφατα νομοθετήθηκε (Ν.4589/2019 αρθ.64)
Υπενθυμίζεται ότι:

  • οι συγκεκριμένες υπηρεσιακές μεταβολές στηρίζονται σε μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων,
  • η καθυστέρησή τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,
  • κατά το παρελθόν αυτές οι υπηρεσιακές μεταβολές εξαιρέθηκαν από τις απαγορεύσεις που προβλέπει ο νόμος λόγω των εκλογών

Όσοι μικροπολιτικά επιχαίρουν με τη διόγκωση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει η νέα πολιτική ηγεσία κατά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, εγκληματούν κατά της εκπαίδευσης.
Ο υπουργός οφείλει άμεσα να αποστείλει προς στην αρμόδια επιτροπή του ΣΤΕ αίτημα ανάλογο με αυτό που απέστειλε (πολύ ορθά) για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. Έτσι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες ΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και θα επιτευχθεί η έγκαιρη τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες.
Προς ενημέρωση των συναδέλφων σας κοινοποιώ πίνακα με τις Αιτήσεις απόσπασης ΠΥΣΔΕ ανά κλάδο και περιοχή 1ης προτίμησης. Πατήστε εδώ.
Πεππές Δημήτρης
Αιρετό μέλος ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ
6948 238722 /  peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.