Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ενημέρωση από τον Θ. Τσούχλο για το συνέδριο στη Λευκωσία



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΛΜΕ-ΟΕΛΜΕΚ στην Λευκωσία με θέμα «Εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης». Στις κοινές τους δράσεις οι δύο Ομοσπονδίες:

Α)  Πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση των δύο Δ.Σ. όπου συζήτησαν τις συνθήκες επιτέλεσης του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, την ανάγκη άμεσων- μαζικών μόνιμων διορισμών, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό, καθώς και την πλήρη αντίθεσή τους στην ατομική αξιολόγηση και τον επιθεωρητισμό.
Β)  Με τη συμμετοχή πλέον των 100 συνέδρων υπήρξαν ενδιαφέρουσες και σημαντικές εισηγήσεις, καθώς και διάλογος στο ακανθώδες θέμα του κινδύνου να αμβλυνθεί ο ρόλος της Δημόσιας Εκπαίδευσης ως σημαντικότατου πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους.
Γ)  Μέλη του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους και αντάλλαξαν απόψεις με τους μόνιμους και συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
Θόδωρος Τσούχλος
Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.