Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

ΓΣ Προέδρων - Μια περιγραφή των όσων έγιναν

 

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων, ενώ παραιτήθηκαν από το ΔΣ της ΟΛΜΕ εξαπολύοντας με δημόσιες ανακοινώσεις χυδαίους χαρακτηρισμούς όπως «θρασίμια»,  «δοτοί», «χουντικοί» προς τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ,  απαίτησαν να λάβουν το λόγο όπως δικαιούνταν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, στη ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ (2/4/2022). Το καταστατικό της ΟΛΜΕ λέει ξεκάθαρα ότι, δικαίωμα λόγου έχουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, τα μέλη του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Το καταστατικό τηρήθηκε και δεν τους δόθηκε ο λόγος. Μετέτρεψαν την ΓΣ σε αρένα, με τους γνωστούς τραμπουκισμούς για μιάμιση ώρα περίπου...

Η εισήγηση της ΟΛΜΕ δεν υπερψηφίστηκε καθώς έλαβε 48% . Η μη υπερψήφιση της εισήγησης οφείλεται και στις πολλές απουσίες, καθώς έλειπαν 12 ΕΛΜΕ, εκ των οποίων οι 10 ήταν υπέρ της εισήγησης, 1 κατά και 1 λευκό. Στη συνέχεια τέθηκε σε ψηφοφορία η απεργία αποχή. Έλαβε 48,5 των ΕΛΜΕ (απαιτείται 51%) και 51,7% των ψήφων (απαιτείται 66,6%) και δεν πέρασε. Και εδώ τα ποσοστά θα ήταν πολύ χαμηλότερα, αν δεν έλειπαν τόσες ΕΛΜΕ.

Αφού λοιπόν καταψηφίστηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε ΓΣ, το ΠΑΜΕ έθεσε την πρόταση: «Να αποφασίσει η ΓΣ των Προέδρων να πει στις ΕΛΜΕ να κηρύξουν οι ίδιες απεργία αποχή και να δεσμευτεί η ΟΛΜΕ να αναλάβει όλες τις διαδικασίες (εξώδικα κλπ)»!!!! Και μάλιστα επέμενε ότι αυτό δεν θέλει 66,6%, όπως σε περίπτωση απεργίας προβλέπει το καταστατικό, αλλά 51%!

Ακολούθησε νέος γύρος τραμπουκισμών και παράνοιας, καθώς η παράταξη των Παρεμβάσεων βρήκε νέα αφορμή. 

Το καταστατικό και εδώ είναι ξεκάθαρο και φυσικά δεν τους πέρασε!

Επομένως, δεν πέρασε κανένα πρόγραμμα δράσης και κανένα πολιτικό πλαίσιο.

Υπερψηφίστηκαν μόνο κάποια ψηφίσματα.

 

 ΔΑΚΕίτης Πυρσοκράτωρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.