Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Θανάσης Φούντας (πρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας): "Άρχισαν να φωνάζουν και να απειλούν... Ο αριστερόστροφος φασισμός στο μεγαλείο του!"

 

 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας  στις 28/3/24, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Γ.Σ Προέδρων ΕΛΜΕ στις 30/3/24, παραβρέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση από το Προεδρείο, 85 άτομα σε σύνολο 2.200.

Η συζήτηση και η συνολική διαδικασία έγινε τηρώντας κατά γράμμα το καταστατικό του Σωματείου, όπως άλλωστε ζητούσαν κάποιοι μετ΄ επιτάσεως τελευταία, το οποίο στο άρθρο 22 αναφέρει ρητά ότι στις Γενικές Συνελεύσεις, «εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να συζητηθεί θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως».

 Όπως είχε κοινοποιηθεί από τις 22/3/24 στα μέλη του Δ.Σ, στις σχολικές μονάδες  και στα ΜΜΕ, το μοναδικό θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη ήταν η εισήγηση της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής και των στάσεων εργασίας. Μια εισήγηση που στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ είχε ψηφιστεί από όλες τις παρατάξεις. Έτσι, ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε να ψηφιστεί απ όλους και στη Γενική μας Συνέλευση, το αποτέλεσμα ήταν 25 υπέρ, 3 λευκά  και οι υπόλοιποι μέχρι τους 85, απλά τίποτα.

 Όπως αποδείχτηκε, είχαν βέβαια τους λόγους τους. Πρότειναν, αν  και γνώριζαν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ότι δεν ήταν δυνατόν να συζητηθεί, να κηρυχτεί  τοπικά απεργία- αποχή από το Σωματείο και όσοι συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι οικονομικά, αλλά να πληρώνει η ΕΛΜΕ. Μάλιστα συναδέλφισσα στέλεχος της ΑΣΕ-ΚΚΕ είπε  από μικροφώνου, ότι πληρώνει συνδρομή στο Σωματείο για να πληρώνει αυτό με τη σειρά του τις στάσεις εργασίας που θα κάνει η ίδια(!!!). Το έχετε ξανακούσει αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι; Κυριολεκτικά η επιτομή της ανοησίας και της  τζάμπα μαγκιάς.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του αμοραλισμού τους, σας ενημερώνω ότι :

1.  Τα πρωτοβάθμια Σωματεία (ΕΛΜΕ), σύμφωνα με τον ισχύοντα εδώ και χρόνια νόμο, έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μέχρι τρίωρη στάση εργασίας. Απεργία μπορούν να κηρύξουν μόνο τα δευτεροβάθμια (ΟΛΜΕ) και τα τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ). Υπάρχει ήδη το παράδειγμα πρόσφατης δικαστικής απόφασης για την ΕΛΜΕ Χανίων, που λέει ότι ως πρωτοβάθμιο Σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να κηρύξει απεργία-αποχή, απόφαση η οποία προφανώς σύμφωνα με τις κείμενες νομικές διατάξεις, αποτελεί και δεδικασμένο. Αναλογιστείτε εδώ τα ψέματα που ισχυρίζονταν τόσο καιρό, ότι δήθεν ισχύει τοπικά στην περιοχή μας απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όπως έλεγαν. Σκεφτείτε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσαν τους συναδέλφους, ενώ οι ίδιοι, όπως το ομολόγησαν ξεκάθαρα κάποιοι από αυτούς στη Γ.Σ, συμμετείχαν στις ομάδες δράσεις με το «ζόρι» από τους δντές, αλλά δεν έκαναν τίποτα (!!!) . Και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο δηλαδή. Ωραία συνδικαλιστική ηθική «σύντροφοι». Να τη χαίρεστε !

2.  Πληρωμή των στάσεων εργασίας από το Σωματείο: Μια τρίωρη  στάση εργασίας κοστίζει σε όποιον τη χρησιμοποιεί περίπου 40 ευρώ τη φορά. Από την ετήσια συνδρομή μας των 16 ευρώ, το Σωματείο λαμβάνει τα 6 . Δηλαδή για να γίνει απόσβεση μιας στάσης εργασίας (χωρίς να υπολογίζουμε άλλα πάγια έξοδα λειτουργίας του Σωματείου) μέσω της ετήσιας συνδρομής, θα πρέπει κάποιος να συμβάλει  ανελλιπώς οικονομικά στην ΕΛΜΕ περίπου επτά χρόνια. Για δύο στάσεις εργασίας δεκατέσσερα χρόνια, για τρεις στάσεις εργασίας εικοσιένα χρόνια και πάει λέγοντας. Εδώ πραγματικά ο όρος «τζάμπα μαγκιά» δεν αρκεί. Πρόκειται για  ξεκάθαρη  καταστροφική ανοησία αμφισβήτησης ακόμη και της ύπαρξης του ίδιου του Σωματείου, μέσω του οικονομικού του στραγγαλισμού για να λένε κάποιοι ότι απεργούν, αλλά άλλος να πληρώνει το «μάρμαρο». Από «επαναστατικότητα» άλλο τίποτα...

Όταν για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως και πάντα σύμφωνα με το καταστατικό συζητήθηκε και μπήκε σε ψηφοφορία μόνο η εισήγηση της ΟΛΜΕ, έδειξαν τον γνωστό «καλό» τους εαυτό. Βλέπετε το καταστατικό, τους αρέσει μόνο όταν τους συμφέρει. Οι περιθωριακοί λοιπόν εξτρεμιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΝΑΡ, του Μ-Λ ΚΚΕ και του «Γαία πυρί μιχθήτω»,  με τη λήξη της Συνέλευσης άρχισαν να φωνάζουν, να απειλούν και να προπηλακίζουν λεκτικά όσες και όσους είχαν διαφωνήσει  μαζί τους ψηφίζοντας την εισήγηση της ΟΛΜΕ, απευθύνοντάς τους ακατανόμαστες, «δημοκρατικές» πάντα εκφράσεις. Ο στόχος προφανής. Να τρομάξουν τις αντίθετες, με τις δικές τους, φωνές προκειμένου να μην ξαναπατήσουν στη Συνέλευση κι έτσι να περνούν ανενόχλητοι όποιες αποφάσεις επιθυμούν οι ίδιοι, άσχετα με τη νομιμότητά τους ή όχι.  Ο αριστερόστροφος φασισμός, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης, στο μεγαλείο του.  Κρίμα . Ντροπή και μόνο ντροπή «σύντροφοι».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

 Ο ξεπεσμός, η κατάντια , η αναξιοπιστία και ο ευτελισμός τους όπως φαίνεται δεν έχουν πιάσει ακόμη πάτο. Η συνεχώς φθίνουσα πορεία τους και η απομόνωση   από την συντριπτική πλειοψηφία της  κοινωνίας, τους  κάνει κάθε μέρα και χειρότερους.

Παρά τις προκλήσεις πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Να απομονώσουμε τις ακραίες αντιδημοκρατικές τακτικές. Να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ για  να προστατέψουμε τον εκπαιδευτικό κλάδο με κάθε νόμιμο τρόπο από αλαζονικές , αυταρχικές και άδικες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται. Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία μας και βαδίζουμε στον μόνο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας. Στον δρόμο του αγώνα, για την κατάκτηση αυτών που δικαιωματικά μας ανήκουν.

Θανάσης Φούντας

Πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.