Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Τελικά, σε τι πιστεύουν αυτοί οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ;   Σχόλιο ιστολογίου: Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν για τη Παιδεία, κατατέθηκε από προέδρους Ε.Λ.Μ.Ε. και λόγω της επικαιρότητας του θέματος, λιτό κείμενο ψηφίσματος σχετικό με το όνομα των Σκοπίων. Δυστυχώς, το κείμενο υπερψηφίστηκε μόνο από τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και έτσι χάθηκε η ευκαιρία ο κλάδος μας να εκφράσει τη θέση του, αφού πλειοψήφησαν τα... λευκά!

   Συστήνουμε στους συναδέλφους, να ρωτήσουν τους προέδρους των Ε.Λ.Μ.Ε. τους, ποια στάση κράτησαν στην εν λόγω ψηφοφορία και αν δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα, να τους ρωτήσουν: "Μπορείτε να κοιτάξετε τους Έλληνες μαθητές στα μάτια;"

   Για την ιστορία, το κείμενο συγκέντρωσε: 21 ΝΑΙ,  25 ΛΕΥΚΑ,  7 ΚΑΤΑ.


-------------------------------------------------


Ακολουθεί το ψήφισμα, το οποίο δεν έτυχε έγκρισης της Γ. Συνέλευσης.ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ (20/1/2018)

Απαιτούμε, να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.


Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.