Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Θ. Τσούχλος: Οι κυβερνώντες, συναίνεσαν και υπάκουσαν στα πάντα!




Διορισμοί στην Εκπαίδευση. Μια εικονική πραγματικότητα

  Το πόσο επλήγη η Παιδεία, σημαντικότατος πυλώνας του Κοινωνικού Κράτους, κατά τα μνημονιακά έτη το γνωρίζουμε καλά, ιδιαίτερα δε από τον Ιανουάριο του 2015. Η κυβέρνηση της κατάργησης των μνημονίων με ένα νόμο, του παράλληλου προγράμματος και των αντιμέτρων, το μόνο που πέτυχε ήταν να αλυσοδέσει την Πατρίδα και τον Λαό μας με το τέταρτο μνημόνιο, υποθηκεύοντας το μέλλον το δικό μας , αλλά και των επόμενων γενεών επί δεκαετίες. 

Οι μόνιμοι διορισμοί έχουν καταστεί ένα μέγα και ακανθώδες πρόβλημα. Ελάχιστοι και στη συνέχεια μηδενικοί σε μία σκληρή  πραγματικότητα όπου πλέον των 120.000 αδιόριστων συναδέλφων μας διεκδικούν 20.000 θέσεις εργασίας για διάστημα ολίγων μηνών, με χαμηλές αποδοχές, σε δυσπρόσιτες-νησιωτικές περιοχές.

  Δυστυχώς οι κυβερνώντες ούτε απαίτησαν, ούτε καν διεκδίκησαν το οτιδήποτε για την Εκπαίδευση. Συναίνεσαν και υπάκουσαν στα πάντα, οδηγώντας στον απόλυτο μαρασμό τον ευαίσθητο αυτό χώρο. Οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί του ΣΥΡΙΖΑ έως και το 2014, μετεξελίχθηκαν στους 25.000 των Μπαλτά-Κουράκη και τους 20.000 του Ν.Φίλη έως το καλοκαίρι του 2018. Φυσικά ούτε ένας. Αλλά το επικοινωνιακό αφήγημα έχει συνέχεια. Τον Σεπτέμβριο είχαμε τις εξαγγελίες του υπουργού για 15.000 σε βάθος τριετίας από το 2019. 

 Εάν πραγματικά επιθυμούσαν να αντιμετωπίσουν έστω και κατ’ελάχιστο το μέγα αυτό ζήτημα, θα είχαν προχωρήσει τουλάχιστον στη μνημονιακή συμφωνία του ένα προς πέντε, δηλαδή σε 3.600 μόνιμους διορισμούς, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ο μηδενικός αριθμός οφείλεται στις δικές τους επιλογές.

  Έντεχνα μεταφέρουν την «λύση» μετά τις επικείμενες Εθνικές εκλογές και επιχειρούν να δημιουργήσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία την ψευδαίσθηση ότι «έρχεται ένα γενναίο κύμα προσλήψεων». Το χρονοδιάγραμμα ξεκινά από το φθινόπωρο του 2019 και είναι απόλυτα σαθρό και αβέβαιο. Εάν οι προθέσεις τους ήταν αληθείς θα προχωρούσαν σε χιλιάδες διορισμούς στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση άμεσα.

  Η πλέον πρόσφατη δήλωση του υπουργού είναι ότι: «εάν δεν έχουμε πρόταση από τις Ομοσπονδίες θα ανακοινώσουμε το δικό μας σύστημα». Στην υποτιθέμενη «σωκρατική άγνοια» υπάρχει απάντηση. Η Ο.Λ.Μ.Ε. από το 2016 έχει καταθέσει πλήρη και συγκεκριμένη πρόταση, ενώ έχει πραγματοποιήσει σειρά περιφερειακών συνδιασκέψεων.

  Δίκαιη η απαίτηση για άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό που δεν θα εξαιρεί καμία κατηγορία ή ειδικότητα.

 Με γνώμονα την υπεράσπιση και δικαίωση των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών που τόσα έχουν υποστεί και προσφέρει, οφείλουμε ενωμένοι και χωρίς αντιπαραθέσεις να αγωνιστούμε μαζί τους έως την τελική δικαίωση.

Θόδωρος Τσούχλος
Ταμίας Δ.Σ.  Ο.Λ.Μ.Ε.
Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.