Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ: Απαιτούμε, το Υπουργείο να μην "κρύβει" τα κενά απ' τους αναπληρωτές!





            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει τις τραγελαφικές καταστάσεις που βίωσαν χιλιάδες αναπληρωτές την Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018, όταν ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις της πρώτης φάσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

            Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι έλειπαν ολόκληρες περιοχές (Ηράκλειο-Γενική Παιδεία, Χίος, Ψαρά, Οινούσσες, Πειραιάς, Ανατολική Θεσσαλονίκη-Ειδική Αγωγή), ενώ είχαν γίνει προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στο Ρέθυμνο, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη αναπληρωτού πλήρους απασχόλησης!!!

            Εξαιτίας της αναταραχής που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να αποσύρει τον πίνακα διορισθέντων και να ξεκινήσει εξαρχής τη διαδικασία πρόσληψης για τους εκπαιδευτικούς στη Γενική Εκπαίδευση. Δεν έπραξε όμως το ίδιο και στην Ειδική Αγωγή, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να χάσουν την πρώτη επιλογή τους, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κενά στην ειδικότητα τους (π.χ. Ανατολική Θεσσαλονίκη, κ.α.). Επίσης, με την τελική ανακοίνωση των πινάκων διαπιστώθηκε ότι κενά συγκεκριμένων περιοχών αποκρύφτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας (Πειραιάς, κ.α.).
           
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε:

  •          Εκφράζει την αγανάκτηση της για την απίστευτη προχειρότητα, με την οποία έδρασε η Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
  •      Καταγγέλλει την τακτική του Υπουργείου Παιδείας να αποκρύπτει κενά εκπαιδευτικών και να παρουσιάζει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς λιγότερες από τις πραγματικές.


Η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε αναγνωρίζει ότι στην πρώτη φάση με την πρόσληψη αναπληρωτών καλύφτηκε ένα μεγάλο μέρος των κενών στην Πρωτοβάθμια  και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παρά το γεγονός αυτό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λείπουν τουλάχιστον 1500 εκπαιδευτικοί. Είναι επίσης άδικη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας να καλύπτει πρώτα τα κενά των εκπαιδευτικών στις απομακρυσμένες περιοχές και να μην εμφανίζει τα κενά στις περιοχές υψηλής ζήτησης (Πειραιάς κ.α.), με τη λογική ότι τα κενά αυτά μπορεί εύκολα να καλυφθούν σε δεύτερη φάση, αδικώντας έτσι τους αναπληρωτές που βρίσκονται στις πρώτες σειρές των πινάκων. 

            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε απαιτεί να δίνονται όλα τα κενά εκπαιδευτικών στην πρώτη φάση χωρίς καμία εξαίρεση, έτσι ώστε και οι εκπαιδευτικές ανάγκες να καλύπτονται άμεσα και οι συνάδελφοι αναπληρωτές να έχουν δίκαιη αντιμετώπιση.


                                                                                   
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.