Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Αιρετοί: Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε καμία διαδικασία

Δημήτρης Πεππές




Αθήνα 28/5/2019
Παληγιάννης Βασίλης
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Φασφαλής Νίκος
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Πεππές Δημήτριος
Αιρετός ΚΥΣΔΕ

Επιλογές Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού

    Σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης εξωτερικού, ως αιρετοί θέσαμε υπόψη όλων των μελών ότι με βάση το Ν.2190/94 αλλά και με βάση το άρθρο 37 του Συντάγματος δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία επιλογής εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

    Η μη δέσμευση του Συμβουλίου ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε συνεντεύξεις μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που ήδη έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, οδήγησε στην αποχώρησή μας. 

    Επιτέλους κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν πως οι επιλογές στελεχών είναι μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία η οποία θα πρέπει να πληροί προϋποθέσεις διαφάνειας, νομιμότητας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, εξυπηρετώντας πρώτιστα τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και όχι πολιτικές σκοπιμότητες.

    Ως αιρετοί δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε καμία διαδικασία επιλογής στελεχών σε προεκλογική περίοδο, με την παρουσία μας. 

    Η παραπάνω θέση μας για τις επιλογές στελεχών δεν αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές που στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια (αποσπάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, κλπ.) και οι οποίες συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.