Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Δικαίωση για τη ΔΑΚΕ Καθηγητών οι διορισμοί εκπαιδευτικών χωρίς δόσεις - Να καλυφθούν τα κενά στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

 

     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για την πρόσληψη 11.700 μονίμων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι αναμφισβήτητα μία θετική εξέλιξη στον χώρο της εκπαίδευσης. Ύστερα από μία 12ετία μηδενικών διορισμών στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας μας, είναι βέβαιο ότι οι επικείμενες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών θα βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

     Ταυτόχρονα, δίνεται τέλος σε μία ιδιότυπη ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, οι οποίοι περιφέρονταν από χωρίου εις χωρίον, προσφέροντας στη Δημόσια Εκπαίδευση και προσδοκώντας μάταια τον πολυπόθητο διορισμό.

     Η πολιτική των μηδενικών διορισμών και οι συνταξιοδοτήσεις όλα αυτά τα χρόνια είχαν αποψιλώσει επικίνδυνα το Δημόσιο Σχολείο από πλευράς μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Η κίνηση αυτή θα επαναφέρει μία ισορροπία στα σχολεία και θα αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

     Οι εξαγγελθέντες διορισμοί (11.700) για τον Σεπτέμβριο του 2021, οι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή (3.345) τον περασμένο Σεπτέμβριο και η ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων για μετάθεση δημιουργούν μία αίσθηση αισιοδοξίας, όσον αφορά τη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

     Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε νιώθει δικαιωμένη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και με κάθε ευκαιρία προβάλαμε το αίτημα να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελθέντες διορισμοί σε μία δόση έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η παράταξη μας πιστή στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού πιστεύει ότι η κίνηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας θα ενισχύσει τη Δημόσια Εκπαίδευση, για την οποία εμείς αγωνιούμε και μαχόμαστε.

Η Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις εξαγγελίες της, δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Τώρα απομένει η ορθολογική κατανομή των διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν, ιδιαίτερα στα Πανελληνίως Εξεταζόμενα μαθήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση να συνεχίσουν αυτή την πολιτική των μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών και τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε να εκλείψουν τα κενά που προέκυψαν από την περιοριστική πολιτική της τελευταίας 12ετίας.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή Δ.Α.Κ.Ε.  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.