Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Η ΔΑΚΕ απαντά στον Υπουργό για την ΕΛΜΕ Λέσβου
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥΜε αφορμή απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα όλων όσων αντιτίθενται στην πολιτική του.

Τρομοκρατημένος από την απέχθεια που τρέφει ο εκπαιδευτικός κόσμος για τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Παιδείας και πανικόβλητος για την επικείμενη αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, επιχειρεί ωμή παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα, επιτιθέμενος στη ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.!!!


Καταρχάς είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον κύριο Γαβρόγλου να δεχτεί την αυτονομία της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Φαίνεται ότι ο ίδιος είναι συνηθισμένος στον κομματικό ζυγό και δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν θα πρέπει να αποτελούν κομματικά όργανα.

Ο Υπουργός ερμηνεύει κατά το δοκούν την τοποθέτηση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Λέσβου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο διαχωρισμό που πρέπει να γίνεται για όσους εισέρχονται στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι πρόσφυγες είναι μόνο όσοι διώκονται για τα πολιτικά τους ή τα θρησκευτικά τους φρονήματα ή επειδή ανήκουν σε κάποια εθνοτική μειονότητα. Επεσήμαναν επίσης ότι υπάρχουν μετανάστες που είναι στη διαδικασία νομιμοποίησης και χαρακτηρίζονται ως παράτυποι μετανάστες, γιατί η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Τις δύο αυτές ομάδες τις διαχώρισαν από αυτούς που παράνομα εισέρχονται και κινούνται εντός της χώρας χωρίς καμία νομιμοποίηση.

Ως συνδικαλιστική παράταξη χρησιμοποιούμε τους επιθετικούς προσδιορισμούς «παράνομος» και «παράτυπος» που ο νομοθέτης ορίζει για όσους δεν αποτελούν νόμιμους μετανάστες. Ωστόσο και με δεδομένο την ευρεία χρήση της, θεωρούμε υποκριτικό να εστιάζεται η κριτική στη λέξη «λαθρομετανάστης».

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Παιδείας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτοντας στις πιέσεις της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, μετέτρεψε τη χώρα σε φυλακές, εγκλωβίζοντας εντός της εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Αν λοιπόν πραγματικά ενδιαφέρονται για τους μετανάστες, ας τους επιτρέψουν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και ας συνδράμουν τη δικαιοσύνη στη διερεύνηση των καταγγελιών για κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Τέλος είμαστε βέβαιοι ότι ο κλάδος σε λίγες μέρες, θα δώσει σαφή απάντηση σε όσους με αθέμιτες παρεμβάσεις επιχειρούν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.