Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Περιοδεία του Θ. Τσούχλου στη Δυτική Μακεδονία
Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία

   Με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων για τις διεκδικήσεις  του κλάδου, ο Ταμίας της Ο.Λ.Μ.Ε. και Γενικός Γραμματέας της  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών, Θ. Τσούχλος, πραγματοποίησε περιοδεία στις περιοχές: Άργος Ορεστικό-Καστοριά-Φλώρινα-Αμύνταιο-Φιλώτα-Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Γρεβενά και επισκέφθηκε 19  ημερήσιες-εσπερινές σχολικές μονάδες.
Οι καθηγητές των σχολείων έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τόνισαν ότι:

1.      Είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των μισθών μας, οι οποίοι συνεχώς διολισθαίνουν και ζητούν την επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας.

2.      Η άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που μας εξαθλιώνει συνταξιοδοτικά και πρέπει να καταργηθεί.

3.      Πρέπει να ισχύσει η συνταξιοδότησή μας στα 60 με 30 έτη προϋπηρεσίας. Να καταργηθεί το εξοντωτικό όριο των 67 ετών.

4.      Είναι επείγουσα η ανάγκη κάλυψης όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τόσο στην Ειδική, όσο και στη Γενική Εκπαίδευση.

5.      Είναι αναγκαία η αναβάθμιση του Λυκείου. Οι προτάσεις για το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν εξυπηρετούν αυτό την αναβάθμιση. Να αποσυρθούν οι προτάσεις.


Μέσα από το διάλογο με τους συλλόγους διδασκόντων διαπιστώθηκε η έκδηλη ανησυχία και ο προβληματισμός των συναδέλφων για τη(ν):

1.      Αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, αλλά και οι μόνιμοι σε θέματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησης.

2.      Τεράστια πίεση που υφιστάμεθα από:
Α) Την αύξηση του ωραρίου μας.
Β) Τις διοικητικές και άλλες μη εκπαιδευτικές αρμοδιότητες που μας ανατίθενται.
Γ) Τα υπερμεγέθη τμήματα.
Δ) Τη μετακίνηση σε περισσότερα από δύο σχολεία.
Ε) Τις τρίτες αναθέσεις.
Στ) Την έλλειψη παντελούς επιμόρφωσης.

3.      Τεράστια αναστάτωση που προκαλούν στις οικογένειές μας οι ελαχιστότατες μεταθέσεις, η απόρριψη αιτήσεων απόσπασης και η μη αποδοχή από το Υπουργείο της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών, έστω και στη θεωρούμενη  ως πλέον δύσκολη περιοχή. 
4.      Νέα αναμοριοδότηση που οδηγεί έντεχνα  στην κατάργηση πολλών μεσαίων-μικρών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

5.      Μη έγκριση σημαντικότατου αριθμού ολιγομελών τμημάτων.

6.      Κυβερνητική αμφισβήτηση των Καθηγητικών Σχολών και των Παιδαγωγικών δυνατοτήτων μας.

7.      Απομείωση του Γυμνασίου, την μείωση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας στο Λύκειο, την υποβάθμιση ή και εξαφάνιση συγκεκριμένων μαθημάτων και την φροντιστηριοποίηση της τρίτης τάξης.

  Παράλληλα το μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας συμμετείχε στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Κοζάνης όπου ανέπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.