Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Ν. Κωνσταντίνου: Γονείς και συνταξιούχοι «παίρνουν» την κατάσταση της εκπαίδευσης στα χέρια τους
  Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεπερνούν τα 2.000 και προσεγγίζουν σύμφωνα με τους αιρετούς του κλάδου τα 2.500!


Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.


Πάρα πολλά σχολεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας έχουν τόσα πολλά κενά όλων των ειδικοτήτων που ανησυχούν για την συνέχιση της λειτουργίας τους και το ενδεχόμενο κλείσιμό τους!


Μέσα σε αυτό το άκρως ανησυχητικό κλίμα γονείς και συνταξιούχοι «παίρνουν το παιχνίδι» στα χέρια τους:


- Γονείς καταλαμβάνουν σχολεία, ως ελάχιστο μέτρο πίεσης προς το υπουργείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ζητούν την άδεια να προσλάβουν οι ίδιοι καθηγητές,

- Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ζητούν να επιστρέψουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί!

Το Λύκειο και Γυμνάσιο της Μεθώνης τελεί υπό κατάληψη από γονείς θέλοντας έτσι συμβολικά να επικοινωνήσουν στο υπουργείο το μέγιστο πρόβλημα των κενών όλων των ειδικοτήτων και σε άλλα σχολεία της περιοχής της Μεσσηνίας όπως αυτό της Χώρας και των Φιλιατρών.

Οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης για τις 655 περίπου διδακτικές ώρες που χάνονται συνεχώς αλλά και για τις άσχημες συνθήκες διδασκαλίας στις λυόμενες αίθουσες του σχολείου!

Τα σχολεία της Γρανίτσας και του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας υπολειτουργούν με ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων (το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πάρα πολλά άλλα σχολεία της ηπειρωτικής αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας) με το φόβο του κλεισίματος λόγω της συνεχούς υποστελέχωσής τους!

Γονείς πήραν τη σκυτάλη της κατάληψης από τους μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής λόγω των κενών αλλά και «της απώλειας σημαντικών διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα όλων των τάξεων …. και πρωτίστως της Γ’ λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης»! και ζητούν να τους δοθεί η άδεια να προσλάβουν οι ίδιοι καθηγητές!

Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί ζητούν με επιστολές τους προς τον υπουργό παιδείας να επιστρέψουν στα σχολεία και να προσφέρουν ΑΜΙΣΘΙ τις υπηρεσίες τους για να έχουν δασκάλους τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Την ίδια ώρα για τους ίδιους λόγους δεκάδες σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη από τους μαθητές Αιτωλοακαρνανία, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, κ.α. και εκατοντάδες μαθητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας και έξω από το Υπουργείο παιδείας.
Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί:
Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ για να καλυφθούν όλες οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων.
Νέες προσλήψεις αναπληρωτών ΑΜΕΣΑ.

Νικηφόρος Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.