Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Τι συζητήθηκε μεταξύ Προεδρείου ΟΛΜΕ και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης



Συνάντηση του Προεδρείου της ΟΛΜΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ρήγα για τη συμμετοχή των Μόνιμων και  αναπληρωτών καθηγητών στις λέσχες και τα πρατήρια του στρατού.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου στην αρχική του τοποθέτηση επανέλαβε τα αιτήματα:
1. για διεύρυνση της συμμετοχής και των μονίμων καθηγητών μαζί με τους αναπληρωτές στις λέσχες αξιωματικών αλλά και
2. την είσοδο μονίμων και αναπληρωτών καθηγητών στα πρατήρια του Στρατού.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός αφού είπε ότι δεν είναι αρνητικός στο αίτημα της Ομοσπονδίας εξέφρασε την δυσκολία εξυπηρέτησης τόσο μεγάλου αγοραστικού και πελατειακού όγκου από τις υπηρεσίες του Στρατού. Σημείωσε επίσης ότι μια τέτοια απόφαση θα οδηγούσε ίσως και άλλες υπαλληλικές ομάδες να ζητήσουν το ίδιο.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ ενημερώνοντας τον κ. Ρήγα σημείωσε τα ακόλουθα σχετικά με την ιδιαίτερη κατάσταση των καθηγητών στα χρόνια της κρίσης:
– Υπέστησαν τις μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις (περίπου 30%) από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
– Έχουν εγκλωβιστεί στις εσχατιές της χώρας λόγω των μη μόνιμων διορισμών.
– Διατηρούν 3 και 4 σπίτια (1 της μόνιμης κατοικίας, 1 της κατοικίας εργασίας, και 1 ή 2 σπίτια φοιτητών παιδιών) με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
– Είναι οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός των στρατιωτικών) που εργάζονται μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, λόγω των μηδενικών μεταθέσεων και ελάχιστων αποσπάσεων.
– Έχουν απολέσει συνταξιοδοτικές κατακτήσεις, οι οποίες ήταν η ελάχιστη αναγνώριση του λειτουργήματος του εκπαιδευτικού από την κοινωνία (δυνατότητα συνταξιοδότησης από τα 60 με 30/35, κ.α.).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ρήγας αφού συμφώνησε με τα παραπάνω και σημείωσε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματα, ζήτησε ενδεικτικά νούμερα και στοιχεία από την Ομοσπονδία σχετικά με τον αριθμό των καθηγητών στις παραμεθόριες, νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να τα επεξεργαστούν και να μας δώσουν την καλύτερη δυνατή απάντηση σχετικά με τα αιτήματά μας.

Στη φωτογραφία από τη συνάντηση εκτός του Προέδρου της Ομοσπονδίας και του Αναπληρωτή Υπουργού είναι ο Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Μαλαγάρης και ο Γενικός Γραμματέας Βαγγέλης Μπουντουλούλης.

Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Πρόεδρος ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.