Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Νικ. Κωνσταντίνου: Ο Περιφ. Διευθυντής δέχτηκε πίεση από το Υπουργείο ώστε να βγάλει Δελτίο Τύπου για την ΕΔΕ




Στα πλαίσια της περιοδείας μου στην Κεντρική Μακεδονία επισκέφτηκα το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαζί με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη του ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και συνομίλησα με το σύλλογο διδασκόντων για τα ζητήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα.
Αφού τους μετέφερα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του ΔΣ της Ομοσπονδίας ενημερώθηκα για όλες τις κινήσεις του συλλόγου διδασκόντων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.


Από την ενημέρωση αυτή προέκυψε ότι η Διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως:

- Συνεχή έγγραφα προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Θεσσαλονίκης για έγκριση του ιδιώτη συνοδού του μαθητή, (έγκριση που δεν έχει έρθει ποτέ μέχρι σήμερα!), για απόσπαση ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και πρόσληψη εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη (που έγινε τον Νοέμβριο!).

- Συνεχείς προσκλήσεις Συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης, Συντονιστών Παιδαγωγικής Ευθύνης, σχολικών ψυχολόγων για ενημέρωσή τους σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά όπως επίσης και για επιμορφωτική υποστήριξη των καθηγητών του σχολείου.


- Συνεχείς αποστολές φακέλου εγγράφων προς όλους τους εμπλεκόμενους, ΠΔΕ, ΔΔΕ, Συντονιστές Παιδαγωγικής Ευθύνης και Ειδικής Αγωγής, Εισαγγελέα Ανηλίκων, για ενημέρωση και απάντηση στα αιτήματα του συλλόγου διδασκόντων.


- Αίτημα από την έναρξη της χρονιάς από το ΚΕΔΔΥ και στη συνέχεια από το ΚΕΣΥ για εξατομικευμένο ειδικό πρόγραμμα για τον συγκεκριμένο μαθητή.


Κλείνοντας τη συζήτηση συμφωνήσαμε να βγει ένα κείμενο από την ΟΛΜΕ έχοντας ως βάση την ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εμπλουτίζοντας το με όσα ακούστηκαν στη συνάντηση.




Στη συνέχεια μαζί με τους Προέδρους και άλλων μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας για τις ολιγωρίες και τις αστοχίες της διοίκησης:

- Καταγγέλθηκε η ανακοίνωση της διενέργειας ΕΔΕ από Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας. Σημείωσα ότι ήταν απαράδεκτη η ενέργεια του ιδίου και ότι η συνήθης πρακτική θέλει να ενημερώνονται οι συνάδελφοι από τον διενεργούντα την ΕΔΕ και όχι από Δελτία Τύπου. 


- Καταγγέλθηκε η ολιγωρία της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για απόσπαση εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης, έγκριση ιδιώτη συνοδού του μαθητή, κ.α.


- Καταγγέλθηκε η μη αποστολή μέχρι σήμερα εξατομικευμένου προγράμματος για τον συγκεκριμένο μαθητή από το ΚΕΔΔΥ και στη συνέχεια από το ΚΕΣΥ.


- Καταγγέλθηκε επίσης ότι παρά τις συνεχείς προσκλήσεις του σχολείου προς τους ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας για διαζώσης συζήτηση, αμφίπλευρη ενημέρωση και στήριξη των εκπαιδευτικών οι συνάδελφοι ακόμα περιμένουν!


Ο Περιφερειακός Διευθυντής στην απάντησή είπε ότι δέχτηκε πίεση από το Υπουργείο να βγάλει το Δελτίο Τύπου για την ΕΔΕ, συμφώνησε ότι η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ολιγώρησε και ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεσα σε λύση του προβλήματος.



Νικηφόρος Κωνσταντίνου
Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.