Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του Θ. Τσούχλου σε σχολεία του Μεσολογγίου



    Στο πλαίσιο περιοδείας μελών του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. στην Περιφέρεια για την καλύτερη οργάνωση των επόμενων βημάτων στην κατεύθυνση της αγωνιστικής οργάνωσης του κλάδου των εκπαιδευτικών, ο Ταμίας της Ο.Λ.Μ.Ε. συνάδελφος Θόδωρος Τσούχλος, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σχολεία στην περιοχή του Μεσολογγίου.

    Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Α' Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας συνάδελφο Κώστα Κατσαρό αλλά και τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αιτωλοακαρνανία συνάδελφο Δημήτρη Τσάμη, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς όλων των τύπων σχολείων. Οι συνάδελφοι στο Επαγγελματικό Λύκειο, στο 1ο Γενικό Λύκειο, στο Ειδικό Γυμνάσιο με Λ.Τ., στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Γενικό Λύκειο είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να εκφράσουν την αγωνία τους και να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου.



    Ο κ. Τσούχλος μίλησε για την κυβερνητική επιλογή των μηδενικών διορισμών στο χώρο της εκπαίδευσης την ώρα που υπήρχαν διορισμοί σε άλλους τομείς που επιλέχτηκαν, για τα πρόσφατα νομοσχέδια που διαλύουν ζωές αναπληρωτών μη λαμβάνοντας υπόψη τις ψηφισμένες σε συνέδρια προτάσεις του κλάδου, το νέο λύκειο που έρχεται με τεράστιες καθυστερήσεις και είναι σε απόλυτη αντίθεση με το σχολείο που οραματίζονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, τους καθηλωμένους μισθούς, τα κομμένα δώρα και επιδόματα, συνταξιοδοτικά θέματα που θίγονται βάναυσα από το νόμο Κατρούγκαλου – Αχτσιόγλου και πολλά άλλα.

    Κοινή συνισταμένη όλων των αναλύσεων και τοποθετήσεων είναι ότι ο κλάδος πρέπει να έχει αγωνιστική στάση και απαιτείται η επανενεργοποίηση όλων με δράσεις που όπως και στο παρελθόν μπορούν να αλλάξουν τα κυβερνητικά διαλυτικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.