Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Περιοδεία του Νικηφόρου Κωνσταντίνου σε Αρκαδία και Μεσσηνία


Από αριστερά: Ο Ειδ. Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικ. Κωνσταντίνου συζητούν με καθηγήτριες


Του Προέδρου της Ο.Λ.Μ.Ε., Νικηφόρου Κωνσταντίνου

Επισκέψεις στα σχολεία της Τρίπολης και της Καλαμάτας
Συναντήσεις με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των Νομών
Συνεντεύξεις Τύπου σε Τοπικά κανάλια και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς

    Η περιοδεία μου ξεκίνησε από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της Τρίπολης, συνεχίστηκε στο 3ο ΓΕΛ και έκλεισε στο 3ο Γυμνάσιο. Στη συνέχεια επισκέφτηκα τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Αρκαδίας κ. Γιώργο Σελίμη. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση πάνω στα προβλήματα των σχολείων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Το απόγευμα δόθηκε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ στα Τοπικά Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά κανάλια.

    Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στα σχολεία της πόλης της Καλαμάτας. Η περιοδεία ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΕΠΑΛ, το 4ο ΓΕΛ, το 4ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο και ολοκληρώθηκε με το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Στα πλαίσια της περιοδείας συναντήθηκα και με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιώργο Σταματόπουλο.

   Το μεσημέρι δόθηκε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ στα Τοπικά Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά κανάλια.

   Στις συζητήσεις που έγιναν με τους συλλόγους διδασκόντων των ΕΠΑΛ εκφράστηκαν οι φόβοι υποβάθμισης των σπουδών και του Απολυτηρίου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση μέσα από τις αλλαγές για το Νέο Λύκειο. Στους συλλόγους διδασκόντων των ΓΕΛ έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις πάνω στις παθογένειες του Λυκείου, στις προτάσεις βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη Λυκειακή βαθμίδα και στους προβληματισμούς σχετικά με τις αλλαγές που σκέφτεται να «φέρει» το Υπουργείο Παιδείας. Τόνισα ότι, το σχέδιο αυτό έχει απορριφθεί από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τους μαθητές και τους γονείς, τις επιστημονικές ενώσεις και ομόφωνα από την Ομοσπονδία μας.

   Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ εκφράστηκε το αίτημα να ζητηθεί από την ΟΛΜΕ η αύξηση του αριθμού των απουσιών. Δίκαιο αίτημα που θα μεταφερθεί προς το Υπουργείο Παιδείας λόγω του ιδαίτερου ρόλου και αποστολής αυτών των σχολείων, ως ελάχιστη στήριξη των εργαζομένων μαθητών τους.


 Από αριστερά: Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε., Νικηφόρος Κωνσταντίνου - ΔΙ.Δ.Ε. Αρκαδίας, Γιώργος Σελίμης
Ειδ. Γραμματέας Ο.Λ.Μ.Ε., Ανδρέας Παπαδαντωνάκης
 -------------------------------------------------------------------------------------------
 Από αριστερά: Ειδ. Γραμματέας της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης - Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Γιάννης Κρατημένος - Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικ. Κωνσταντίνου - Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Πάνος Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.