Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στις 5 Οκτωβρίου, δίνουμε το αίμα μας!




  ΗΜΕΡΕΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ  ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ
  Το μέτρο του Πολιτισμού είναι η Αλληλεγγύη
Η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει η ΟΛΜΕ σε συνεργασία με τις  ΕΛΜΕ είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Η Τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε, έχει καλύψει με επιτυχία όλο το προηγούμενο διάστημα επείγουσες ανάγκες που παρουσιάστηκαν στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους.
Από την αρχή λειτουργίας της αιμοδοσίας στην ΟΛΜΕ και μέχρι σήμερα, συγκεντρώθηκαν 1292 μονάδες αίματος, και έχουν καλυφθεί 1284 μονάδεςΕπιπλέον, όπως ενημερωθήκαμε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (νοσοκ. Αμαλία Φλέμινγκ), η μετακίνηση του κινητού συνεργείου, που απασχολεί 7 άτομα, καθίσταται ασύμφορη, αν η προσφορά μας είναι χαμηλότερη των 30 εθελοντών σε κάθε αιμοδοσία. Για να συνεχιστεί επομένως ο θεσμός και να υπάρξει επάρκεια, χρειάζεται να στηριχτεί και να διευρυνθεί το δίκτυο των εθελοντών αιμοδοτών.


 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


  •  Σας καλούμε να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία, δηλώνοντας από πριν διαθεσιμότητα και προσερχόμενοι είτε στην ΟΛΜΕ στις 5 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, είτε στην ΕΛΜΕ σας στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας να συμβάλουν στη δικτύωση και την ανάπτυξη του θεσμού με την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όποιο μέτρο κρίνουν πρόσφορο για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των συναδέλφων. Αν δεν έχουν ήδη δικό τους πρόγραμμα, να έρθουν σε επικοινωνία με την ΟΛΜΕ.
  • Καλούμε τους δ/ντές και τις δ/ντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους Συλλόγους και όλους τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι για τη διευκόλυνση των εθελοντών  δίνονται βεβαιώσεις για υπηρεσιακή χρήση (Ν. 3528/07/ άρ.50/παρ.5).
 Στην παγκόσμια ΗΜΕΡΑ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (5 Οκτωβρίου) είναι αφιερωμένη η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουμε τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • ΟΛΜΕ : Πέμπτη, 5 Οκτώβρη 2017, ώρα 9:00πμ – 1:00μμ
(Γραφεία ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 και Ερμού, με τον ΑΜΚΑ)
  • ΕΛΜΕ Καλλιθέας/ Ν. Σμύρνης : Παρασκευή, 13 Οκτώβρη 2017
(Σχολικό Συγκρότημα Αγ. Νικολάου, Καλλιθέα).
  • Α΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας : Τετάρτη, 18 Οκτώβρη 2017
(2ο ΕΠΑΛ, Έλλης 3 και Αγ. Παρασκευής, Χαλάνδρι).
  • ΕΛΜΕ Πειραιά : Τρίτη, 31 Οκτώβρη 2017
(13ο Γυμνάσιο, Παπαστράτου 14).
  • Γ΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, 15 Νοέμβρη 2017
(7ο ΓΕΛ Ιλίου, Βιτυβίλια 50)
  • Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας – 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου : Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
(2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, Ταϋγέτου 60, Γκράβα)
Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες εκτός Αττικής που θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να δώσουν αίμα σε νοσοκομείο της περιοχής τους, δηλώνοντας το Δίκτυο της ΟΛΜΕ. Για το πρόγραμμα αιμοδοσίας της επόμενης περιόδου, θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3311354 (ΟΛΜΕ)  –   6973643277 (υπεύθυνη αιμοδοσίας)
        ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.