Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. Παπαχρήστος: Αδιαφορία της κυβέρνησης για τη στέγαση των αναπληρωτών



     Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να καταρρεύσει πλήρως η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργού Παιδείας στο ζήτημα των αναπληρωτών καθηγητών. Τα όσα συνέβησαν στη Μύκονο και στη Σαντορίνη το βράδυ της Κυριακής 10/9/2017 αποδεικνύουν περίτρανα το πόσο ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση γενικότερα.
Πάνω από 120 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές που τοποθετήθηκαν στα νησιά Μύκονο και Σαντορίνη διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές κατάλυμα σε μία λογική τιμή, υπήρξε όμως και η αδυναμία να στεγαστούν έστω προσωρινά σε ξενοδοχεία, λόγω της μεγάλης τουριστικής ζήτησης.

Εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 750 – 800 ευρώ κλήθηκαν να πληρώσουν από 400 έως 500 ευρώ τοι μήνα για καταλύματα που πολύ απέχουν από το να χαρακτηριστούν οικίες. Είναι προφανές ότι το πιο αδύνατο κομμάτι του εκπαιδευτικού κλάδου πλήττεται από την αδιαφορία της κυβέρνησης στο ζήτημα της στέγασής τους ιδιαίτερα στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και συνακόλουθα με μεγάλο κόστος ζωής. Πρωτοφανές είναι το γεγονός της πραγματοποίησης διαδήλωσης στη Σαντορίνη και της αόριστης υπόσχεσης του Δημάρχου ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί.
       Αρνούμαστε τον περαιτέρω εξευτελισμό των συναδέλφων μας και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να κινηθεί άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.