Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δήλωση του Ν.Παπαχρήστου (Πρ. της ΟΛΜΕ) για τα κενά εκπαιδευτικών στην Β/θμια Εκπαίδευση



Μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα κενά στη Β/θμια Εκπ/ση υπολογίζονται σε 1.000 με 1.500. Ο ακριβή αριθμός δεν είναι γνωστός γιατί δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας, με αλχημικές μεθοδεύσεις, επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό αυτό για να περιορίσει τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
Στα Γυμνάσια γίνονται απαράδεκτες συγχωνεύσεις τμημάτων στις ξένες γλώσσες και εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να διδαχθούν διαφορετική δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν στο Δημοτικό.

Δεν έχουν γίνει σκοπίμως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας και οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι θα αποσπαστούν στο τέλος Σεπτέμβρη, πλασματικά παρουσιάζονται ότι έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα.

Επίσης, δεν έχουν μεταταγεί από τη Β/θμια στην Γ/θμια Εκπ/ση 400 εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρόκειται να μεταταγούν ως ΕΔΙΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί πλασματικά παρουσιάζονται να υπηρετούν στη Β/θμια Εκπ/ση και να έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, ενώ η διαδικασία μετάταξής τους έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τυπική επικύρωση, που θα γίνει στο τέλος Σεπτέμβρη.
Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάφορα τερτίπια επιχειρεί να μειώσει τα κενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.