Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Νικηφ. Κωνσταντίνου: Για ποια κανονικότητα στα σχολεία μιλάτε κ. Γαβρόγλου;            Χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου επισκέφτηκα τα σχολεία της Μυκόνου. Τα προβλήματα πάρα πολλά και συγκεκριμένα σε κενά καθηγητών, σε υπόγειες αίθουσες χωρίς παράθυρα, σε εργαστήρια χιλιόμετρα μακριά από τα σχολεία κ.α. 

       Στο Γυμνάσιο Μυκόνου, το μεγαλύτερο των Κυκλάδων με 400 περίπου μαθητές λείπουν 8 καθηγητές (1 φιλόλογος, 1 Μαθηματικός, 3 Φυσικοί, 1 Μουσικός, 1 Γαλλικών και 1 Καλλιτεχνικών) και 20 ώρες (Πληροφορικής και Θεολόγου)! Χαρακτηριστικά να πούμε ότι 1 μήνα τώρα το σχολείο λειτουργεί με 3ωρα και 4ωρα και δεν λειτουργούν καθόλου τα τμήματα ένταξης!
            Στο Γενικό Λύκειο, με 266 μαθητές και 11 τμήματα Γενικής Παιδείας λείπουν 4 καθηγητές (1 Φιλόλογος, 1 Μαθηματικός, 1 Φυσικός, και 1 Βιολόγος).
            Στο ΕΠΑΛ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα καθώς λείπουν 7 καθηγητές (1 Μαθηματικός, 1 Φυσικός και 1 Αγγλικών και 4 καθηγητές ειδικοτήτων), με αποτέλεσμα να μην γίνονται καθόλου τα μαθήματα Γενικής παιδείας. Από τις 4 ειδικότητες που διδάσκονται η Ηλεκτρολογία είναι χωρίς καθόλου καθηγητές και η ειδικότητα της Μηχανολογίας διδάσκεται μισή!
             Το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ συστεγάζονται σε ένα κτίριο που χτίσθηκε μόνο για το ΓΕΛ γι’ αυτό έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια υπόγεια χωρίς εξαερισμό και παράθυρα!
            Υπάρχει και ένα γεγονός που είναι πανελλήνια ή και παγκόσμια πρωτοτυπία τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ να βρίσκονται 3 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο!!!
            Αν αυτά τα νούμερα και τα γεγονότα προστεθούν στα 2.000 περίπου κενά καθηγητών σε όλη την επικράτεια και τα 400 από αυτά μόνο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες καταλαβαίνουμε ότι η κανονικότητα την οποία επικαλείται ο κ. Γαβρόγλου μόνο στην φαντασία των παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας είναι.
            Καταλαβαίνεται κ. Γαβρόγλου ότι οι σύμβουλοι σας δεν σας ενημερώνουν σωστά και σας εκθέτουν.
            Αφήστε τις λαϊκίστικες συνεχείς δηλώσεις για κατάργηση των πανελλαδικών και εργαστείτε προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημόσιου σχολείου.
Νικηφόρος Α. Κωνσταντίνου

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ & Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.