Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ρίζος Στυλιανός: Η Αξιοκρατία, η ισονομία και η διαφάνεια μοιάζουν με άγνωστες λέξεις!

            


ΕΠΙΣΤΟΛΗ  -  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ)
στην Κεντρική Μακεδονία

Προσφάτως το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) εκλήθη να συνεδριάσει για να προτείνει τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ). Η συνεδρίαση, κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε να γίνεται από κοινού με το αντίστοιχο συμβούλιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ) για να γίνει ενιαίος πίνακας προσόντων, αφού οι ΣΕΠ επιλέγονται και από τις δυο βαθμίδες. Επίσης η πρόσκληση ενδιαφέροντος, με τα ασφυκτικά (χωρίς λόγο) χρονικά όρια, δεν όριζε πόσοι θα γίνουν σε κάθε κέντρο φιλοξενίας. Υπήρχε μια διαβάθμιση - οδηγία στα προσόντα, που το συμβούλιο έπρεπε να λάβει υπόψη του για να προτείνει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς. 

            Στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται μεγάλος πληθυσμός προσφύγων με 10 κέντρα φιλοξενίας. Έγιναν στο σύνολο 25 ΣΕΠ (15 από την Πρωτοβάθμια και 10 από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

            ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τηρήθηκε καμιά πρότασή μας, καθιστώντας στην ουσία προσχηματικές τις συνεδριάσεις των συμβουλίων και απαξιώνοντας τα, για άλλη μια φορά.

Τα Υπουργείο Παιδείας ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ (κάποιους τους έδωσε την προίκα του ΣΕΠ από πέρσι) απέσπασε τους «αρεστούς»  προφανώς, είτε είχαν, είτε δεν είχαν προσόντα, ακόμη και κάποιους που δεν  ήταν καθόλου στις προτάσεις (Ασφαλώς και έχω τα στοιχεία και από τις δύο προτάσεις ΑΠΥΣΔΕ & ΑΠΥΣΠΕ ).

            Την προσδοκία των υπολοίπων αιτούντων συναδέλφων για ίση μεταχείριση, αξιοκρατία κ.λ.π……..... «την πετάξαν στα σκουπίδια».

Με εκτίμηση
Ρίζος Στυλιανός
Αιρετό μέλος στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.