Ανδρέας Κάλβος "Εις Σάμον"

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται
ζυγό δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»

Κωστής Παλαμάς "Η λειτουργία δεν τέλειωσε"

«Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα 'ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν

οι αγέννητοι, οι νεκροί».

Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός, Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Περιοδεία της Ο.Λ.Μ.Ε. στο Ρέθυμνο



  

  Κλιμάκιο της Ο.Λ.Μ.Ε. αποτελούμενο από τον Tαμία Θ. Τσούχλο και τον Ειδ. Γραμματέα Ανδρ. Παπαδαντωνάκη επισκέφτηκε το Ρέθυμνο για να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι προσληφθέντες αναπληρωτές συνάδελφοι. Τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στις παρακάτω δράσεις:
 Α) Ενημερώθηκαν αναλυτικά από την Ε.Λ.Μ.Ε. για το υπάρχον πρόβλημα, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νομό.

Β) Συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. Δ. Νικολάου συναντήθηκαν με τον δ/ντη Β/θμιας Ανδρ. Ταξάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκη, στους οποίους εξέθεσαν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές καθηγητές. Ζήτησαν δε συμπαράσταση, αλλά και άμεσες λύσεις.

Γ) Περιόδευσαν σχολικές μονάδες των δήμων Ρεθύμνου και Μυλοπόταμου, όπου ενημέρωσαν τους συλλόγους των διδασκόντων και στη συνέχεια συζήτησαν διεξοδικά το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Εκπαιδευτική Κοινότητα.

Δ) Συμμετείχαν στη Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. κατά τη διάρκεια δε αυτής υπήρξε ενημέρωση, διάλογος και τοποθετήσεις των μελών της.

Ε) Δόθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία προβλήθηκαν οι θέσεις της Ομοσπονδίας για το νέο Λύκειο, τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και τα μείζονα προβλήματα των αναπληρωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.